Individuele Groei Therapie

“Groei is het zien van de kwaliteiten die altijd al in je waren”

Regelmatig hoor ik om me heen: 

  • ‘Dit is het niet, maar wat dan wel?’ 
  • ‘Ik voel me gevangen”
  • ‘Als ik kies voor wat ik wil, wordt alles anders en dat maakt me bang’
  • ‘Ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik wil’
  • ‘Mijn hoofd is het altijd druk’
  • ‘Ik kan helemaal niet stil zitten’ 
  • Mijn lijf doet zeer
  • Mijn werk slokt al mijn tijd op
  • Ik heb geen tijd voor mezelf
  • Als ik dit heb gedaan dan komt er ruimte voor…

Om het leven op jouw manier te kunnen leven, is het van belang om je bewust te worden van de manier waarop jij je leven nu leeft. Waarom doe je wat je doet, denk je wat je denkt en voel je wat je voelt?

Bovenstaande vragen zijn waardevolle richtingaanwijzers die je kunnen helpen om te ontdekken waarom je doet wat je doet en te onderzoeken of dat bijdraagt aan het leven wat je graag wilt leven. Ieder mens draagt, vaak onbewust, allerlei overtuigingen over het leven met zich mee. Vanuit deze overtuigingen heb je jezelf strategieën aangeleerd, die je de hele dag door inzet.

Tijdens de sessies gaan we op onderzoek naar jouw overtuigingen over het leven en de strategieën die daarbij horen. Welke van die strategieën zijn in jouw huidige leven nog behulpzaam en welke dragen bij aan het leven wat jij wilt leiden? Door groei van het bewustzijn hierop ontstaat er ruimte om jezelf te gaan zien en contact te maken met jouw innerlijke wijsheid.

Nieuwsgierig?

Heb je geen extra woorden nodig en roept alles in je: ‘Ja, dit is de plek waar ik wil zijn?’ Klik dan hier voor het maken van een kennismakingsafspraak. Deze afspraak biedt jou de ruimte om kort te bespreken waar jij tegenaan loopt en naar welke ondersteuning je op zoek bent. Tevens biedt het je de mogelijkheid om een beeld te krijgen van mijn werkwijze en of deze bij jou past. Deze kennismaking duurt ongeveer een half uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Waarom de naam Groei Therapie?

In mijn praktijk begeleid ik mensen bij hun onderzoek naar antwoorden op diverse vragen. Tijdens dit onderzoek ga je op reis in jezelf, op zoek naar de antwoorden die altijd al in je waren. Je leert contact maken met je lichaam en wordt je steeds meer bewust van de signalen die je lichaam je geeft. Je gaat de waarde van deze signalen ervaren en leert weer te vertrouwen op jezelf.

Lichaamsgerichte Psychotherapie, Rebirthing, Innerlijk Kind werk, Bio Energetica en Ademwerk zijn termen die niet voor iedereen meteen helder maken wat ze inhouden. Soms brengen woorden als ’therapie’ een lading met zich mee en weerhoudt dit mensen ervan om ondersteuning te zoeken. De koppeling tussen ondersteuning zoeken en bijvoorbeeld het oordeel dat iets in jou dan niet goed genoeg is of gerepareerd moet worden, of dat je omgeving dan niet meer trots op je is of van je houdt kan je daar dan van weerhouden.

Ik ga er vanuit dat ieder mens heel is en alle kwaliteiten in zich heeft om te genieten van wat zijn of haar leven brengt. Waar je ook staat in het leven, in mijn visie ben je precies daar waar je op dit moment moet zijn. Soms voelt dat oncomfortabel en is er onrust, stress, pijn, boosheid, haat, angst, lusteloosheid of verdriet. Wanneer je deze signalen herkent en aan jezelf erkent, ontstaat er ruimte voor groei. Daarom noem ik de sessies die ik geef ‘Groei Therapie’.

Werkwijze

Tijdens een sessie ga je op onderzoek naar jouw overtuigingen over het leven en de strategieën die je gedurende je leven hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen. Wanneer je jouw bewustzijn hierop vergroot, ontstaat de mogelijkheid om stapje voor stapje het contact met je ware zelf, je essentie, te herstellen. Je zult ervaren dat wanneer je de moed hebt om je angst, pijn, onrust, boosheid, vermoeidheid, stress, verdriet of elk ander gevoel dat je ervaart aan te kijken, er een wereld aan verwondering en vrijheid voor je open gaat.

Je gaat op reis in jezelf, met als doel om het contact met je ware zelf te herstellen, want daar vind jij de antwoorden waar je naar zoekt. Tijdens de sessies maak ik gebruik van de technieken uit de Primal Rebirth Therapie, een op het lichaam georiënteerde vorm van psychotherapie. Door onder andere Innerlijk kind werk, allerlei vormen van lichaamswerk, bodyreading, ademsessies, bio-energetica en meditatie werk je gedurende de sessies aan het herstel van het contact met jouw innerlijke bron van wijsheid. Meer inhoudelijke informatie over deze werkvormen kun je lezen door op de werkvormen zelf te klikken.

Gedurende de sessies zal je bewustzijn over hoe jij je beweegt in het leven en waarom je doet wat je doet groeien. Je krijgt inzicht in jouw overtuiging over het leven, gaat ontdekken wat je is aangeleerd en dus niet van jou is, wat je bent gaan geloven over jezelf en hoe jij jezelf bent gaan beschermen om jouw essentie te bewaren. De antwoorden op deze vragen zullen je inzicht geven in waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Door je bewustzijn hierop te vergroten ontstaat er ruimte voor zelfcompassie, wat een opening biedt voor herstel van het contact met je ware zelf. Je zult hierdoor ontspanning ervaren, waardoor je weer terug kan komen bij jouw eigen kracht en wijsheid.

Voordat we starten met de sessies maken we kennis en vindt er een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek werken we jouw hulpvraag uit en verzamel ik informatie die nodig is om jou tijdens de sessies op een professionele en zorgvuldige wijze te begeleiden. Meer informatie hierover lees je hier.

Over mij

Mijn naam is Sandipa van Bruggen. Ik heb ruim 46 jaar levenservaring, geniet van wat de dag mij brengt en kijk met dankbaarheid terug op elke fase van mijn leven. In het moment laat ik mij verwonderen door wat zich aandient en laat ik mij leiden door mijn intuïtie. Ik ben een echte doorzetter en sta voor de weg die ik kies.

Net als elk mens ken ook ik pijnlijke momenten. Momenten van niet weten, onrust, stress, paniek, angst of verdriet. Iets in mij wist dat deze signalen er waren om mij te bevrijden uit het web waar ik in gevangen zat, maar ik durfde niet. Ik negeerde de signalen en de signalen die ik niet kon negeren verstopte ik, net als mijn gedachten hierover, ver weg in mijzelf. Tot het moment dat ik 12 jaar geleden in een burn-out terecht kwam en niet meer om mijn signalen heen kon. Ik verzamelde al mijn moed en zette de stap om naar mezelf te gaan luisteren, mezelf te gaan zien en ging op reis in mezelf.

Nu zie ik dat het ‘iets’ in mij, mijn essentie was, mijn ware zelf en kijk ik dankbaar terug op de weg die ik heb afgelegd en geniet ik van het gevoel van vrijheid tijdens de reis van mijn leven nu.

De reis in mezelf is het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb kunnen geven

Ieder mens is prachtig op zijn of haar unieke wijze en elke keer weer geniet ik van de stappen die ik mensen zie maken. De trots op hun gezicht wanneer ze die stap zelf kunnen zien en de kracht die ze dat geeft. Er is moed voor nodig om de stap te zetten en de reis in jezelf aan te gaan. Onderstaande woorden van Osho waren daarin voor mij een helpende bron van steun:

Wees niet bang, op je weg naar binnen kom je niemand anders tegen dan jezelf.’ – OSHO –

Mocht jij voelen dat je dit voor jou het moment is om een stap te zetten in je ontwikkeling, voel je dan welkom om contact met mij op te nemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Wanneer je het leuk vindt om meer over mij en mijn weg te lezen, klik dan hier.

Volwassen bewustzijn

Hoe zou het voor je zijn om op reis te gaan naar je ware zelf en op onderzoek te gaan naar wat jouw gevoelens en emoties je te vertellen hebben? Juist de oncomfortabele momenten zijn waardevolle richtingaanwijzers op jouw pad, die met de juiste ondersteuning getransformeerd kunnen worden tot waardevolle groeimomenten. Wanneer je het lastig vindt om dit voor jezelf te kunnen zien, dan helpt misschien een gedachte aan het kleine meisje wat voor het eerst naar de kleuterschool ging en maar niet van mama los kon komen, zo spannend was deze stap. Maar stapje voor stapje veranderde dit, tot het moment dat ze zelf het schoolplein op rende bij het zien van de school, de juffen, de meesters en de kinderen.

Met de juiste ondersteuning hervinden we het vertrouwen wat we nodig hebben om die stappen in het leven te zetten die ons weer laten genieten van al wat is. We zijn oneindig krachtig en wanneer we weer in contact komen met onze liefde en compassie, zoals die net misschien even aangeraakt werd bij het lezen van het verhaal van het meisje hierboven, dan biedt het leven ons oneindig veel mogelijkheden om dankbaar voor te zijn.

Wanneer je nu nog steeds verder leest is dit een mooi moment om daar even bij stil te staan. Waarom lees je nog steeds, wat is op dit moment jouw daadwerkelijke interesse?

Het antwoord op deze vraag kan je helpen om inzicht te krijgen in je eigen verlangens en gedragingen. Wat is het dat jij werkelijk wilt en draagt wat je doet daartoe bij? Je bewustzijn hierop vergroten is een belangrijke stap om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te kunnen gaan nemen voor jouw behoeften en verlangens. Tijdens de individuele groeisessies die ik geeft ligt de nadruk op het vergroten van jouw volwassen bewustzijn.

Je hoeft het niet te weten

Het mooie van een groeisessies is dat het geen voorbereiding vraagt en je niks aan jezelf hoeft te veranderen, dat heb je al lang genoeg gedaan. Je lichaam zal je helpen om jouw weg in dit proces te vinden. Je hoeft het niet te weten. Stapje voor stapje zul je het contact met je lichaam en het vertrouwen daarin herstellen. Je gaat ontdekken hoe het is wanneer je je lichaam de ruimte te geeft om haar of zijn verhaal te vertellen. Je lichaam is jouw belangrijkste tool hier op aarde, zonder lichaam is er geen leven. In het contact met je lichaam zal er ontstaan wat wil ontstaan en te zien zijn wat er gezien wil worden.

Misschien raken deze woorden je ongeloof, weerstand of juist een verlangen, wat het ook is, ze zijn van jou en al deze gevoelens en gedachten reizen met je mee. Wanneer je besluit om groeisessies te gaan volgen en deze innerlijke reis te gaan maken, ga je ontdekken dat al je gevoelens en emoties waardevolle reisgenoten zijn, ze hebben je allemaal iets te vertellen. Ik zal je er tijdens deze reis aan helpen herinneren dat jij de reisleider bent en dat jij degene bent die bepaald hoe je met je reisgenoten omgaat. Ik zal je begeleiden, door je technieken aan te reiken die passen bij de plek waar je op dat moment bent. Ook zal ik je eraan helpen herinneren waarom je op reis bent gegaan en je ondersteunen bij het bijhouden van je reisverslag, wat je zal helpen om te zien waar je vandaan komt en welke weg je inmiddels al hebt afgelegd. Het is jouw reis, die je helemaal zelf aflegt, maar je bent niet alleen. Ik ben er tijdens de sessies om je te begeleiden tijdens deze reis.

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens de reis van je leven. De reis die je stapje voor stapje leidt naar de mooiste plek op aarde: Je wezenlijke zelf! 

Jouw besluiten over het leven

Door de ervaringen die we op doen in het leven, nemen we vaak al op jonge leeftijd besluiten over het leven. Hierdoor zijn we in ons volwassen leven soms niet in staat om bepaalde kwaliteiten die we bezitten op waarde te schatten.

Misschien heb je jonge leeftijd ervaren dat je omgeving niet goed kon omgaan met jouw energieke levensinstelling, waardoor je het besluit hebt genomen om nooit meer met zoveel energie in het leven te stappen en ervaar je als volwassen regelmatig lusteloosheid of vermoeidheid. Of was het lastig voor je ouders om jouw liefdevolle blikken te ontvangen en heb je je daardoor afgesloten van je liefde en ervaar je als volwassen dat het vrijwel onmogelijk voor je is om een liefdevolle relatie aan te gaan.

Het kan pijnlijk zijn om hier aandacht aan te schenken, maar wat als ik je vertel dat je, ondanks alle energie die verloren gaat om deze eigenschappen te onderdrukken, ze toch in jou zitten? Kun je dan niet beter deze energie gaan inzetten om het leven te gaan leven waar je al zo lang van droomt? Het zijn jouw unieke eigenschappen die je bewust of onbewust onderdrukt. Hoe zou het voor je zijn om stapje voor stapje deze eigenschappen weer gaan herkennen, erkennen en omarmen?

Wanneer je voelt dat daarin een stapje wilt maken, dan ben je hier op de juiste plek! Om te kunnen groeien is het nodig om te onderzoeken wat je tegenhoudt. Wanneer jouw behoefte aan bewustzijn hierop oprecht is en de intentie om je te ontwikkelen zuiver, dan is er ruimte om te groeien. Het is precies die ruimte waar mijn energie van gaat stromen. In die ruimte waar groei mogelijk is komt mijn talent, om mensen te begeleiden, tot leven!

Je verliest je natuurlijke staat van zijn door je ideeën en overtuigingen over hoe je zou moeten zijn, hoe het leven eruit zou moeten zien. Je gevecht met dat wat er is en je dromen en verwachtingen over wat er zou moeten zijn, houden je weg van jezelf. Als het bewustzijn over jezelf groeit, zul je gaan herinneren wie je bent. Deze transformatie van je persoonlijkheid kan in spirituele zin worden opgevat als een proces van herboren worden (rebirth)

Bron: Je eigen-wijze weg – Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg – blz. 34