Search
Close this search box.
Controle houden door iets niet te doen

Controle houden door iets niet te doen

En toch drukte ik weer op ‘verwijderen’ in plaats van ‘plaatsen’. Wederom verdwenen mijn woorden in het niets. Niet omdat ze het delen niet waard waren, maar omdat iets in mij bang werd. Dit was niet de eerste keer dat ik mezelf dit zag doen. Ondanks dat mijn gezonde verstand weet dat ik mijn woorden met de wereld mag delen, ondanks alles wat ik geleerd heb als lichaamsgericht (trauma) Therapeut, drukte ik toch op ‘delete’ en hield ik mezelf weer in.

Lees verder »
Onderstroom; een niet zichtbare, maar wel voelbare kracht in een gesprek

Onderstoom: niet zichtbaar, wel voelbaar

Je kent het vast: Zo’n gesprek waar je helemaal op leeg loopt en jezelf vervolgens afvraagt hoe je in vredesnaam in die situatie terecht bent gekomen.
Het kan dan zomaar zo zijn dat je een gesprek hebt gevoerd waar een onderstroom in aanwezig was. Een onzichtbare, onhoorbare, maar o zo voelbare stroom.

Lees verder »

Zoeken naar de zin van het leven

Eindeloos in rondjes blijven draaien, van alles aanpakken om je leven meer zin te geven en toch komt het elke keer weer op hetzelfde neer op dezelfde vraag: ‘Wat is de zin van mijn leven?’

Lees verder »

Wat is Innerlijk kind werk?

Innerlijk kindwerk vormt samen met lichaamswerk de basis van de lichaamsgerichte therapeutische sessies die ik geef. Elke keer weer zie ik, dat door op een liefdevolle manier te werken met de metafoor van het innerlijke kind, de mogelijkheid ontstaat om onbewuste drijfveren achter patronen en gedragingen in het bewustzijn te brengen.

Lees verder »