Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom lichaamsgerichte therapie?

Lichaamswerk is een manier om contact te (leren) maken met je lichaam. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om je gevoelswereld te onderzoeken en te gaan ervaren hoeveel draagkracht en wijsheid het lichaam je te bieden heeft.

Zonder lichaam is er geen leven als mens mogelijk.
Dat klinkt logisch en toch is lang niet iedereen zich daarvan bewust. Via je lichaam ervaar je het leven hier op aarde. Er is dan ook een verband tussen hoe het in je lichaam is en hoe jij het leven ervaart. Door lichaamsgericht te werken, ontstaat er ruimte voor het verhaal van jouw lichaam. Zonder woorden te hoeven geven aan wat is, zonder jezelf uit te hoeven leggen, vertelt jouw lichaam jouw verhaal.

Via je lichaam ervaar je het leven

Anders dan wanneer je werkt met je gedachten, houdt je lichaam je in het nu. Alles wat er in je lichaam gebeurt, gebeurt nu, welke gedachten je daar ook over hebt, de signalen van je lichaam zijn er nu. Door contact te maken met je lichaam, ontstaat de mogelijkheid om de wijsheid van jouw lichaam te ontdekken. Je zult ervaren hoe helpend en concreet de signalen van je lichaam zijn in het vinden van jouw weg in het leven.

In de wereld waarin wij leven wordt er continue een beroep gedaan op ons brein. In sommige situaties wordt er zo’n groot beroep gedaan op ons denkvermogen dat we bijna zouden vergeten dat we ook een lichaam hebben. Wanneer dat veelvuldig gebeurt of wanneer je al op jonge leeftijd de overtuiging hebt opgedaan dat het zijn in je hoofd de enige of meest veilige manier is om iets van het leven te maken, verlies je de verbinding met je lichaam en daarmee een wezenlijk deel van het contact met jezelf. Jouw lichaam is jouw verbinding met het leven hier op aarde, in contact met je lichaam ervaar je het leven.

Lichaams vs werking van ons denken

In je lichaam worden herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen opgeslagen. Door je bewust te worden van je lichaam en welke sensaties daarin voelbaar zijn, ontstaat de mogelijkheid om het contact met je lichaam en daarmee jezelf te herstellen of te verdiepen. Lichaamswerk gebruik ik altijd in mijn sessies. Naast de waardevolle informatie die jouw lichaam in zich opgeslagen heeft, zijn lichaamsgerichte oefeningen en ademtechnieken ondersteunend bij het proces van loslaten van opgeslagen spanning. Tevens is het werken met het lichaam een praktische manier van werken, waarbij de invloed van onze gedachten snel zichtbaar gemaakt kan worden.

Door lichaamsgericht te werken ontstaat de mogelijkheid om de verbinding met jezelf en het leven te herstellen. Doordat je je gedurende de sessies meer bewust wordt van je lichaam, kun je jouw lichaam steeds meer gaan bewonen. Door een groeiend begrip van de invloed van de werking van ons denken op ons functioneren samen met een groeiend lichaamsbewustzijn, ontstaat er ruimte. Ruimte, waarin de mogelijkheid ontstaat je heelheid als mens te gaan ervaren.

Primal Rebirth Therapie

PRT is een vorm van psychotherapie die zich richt op het lichaam. Je lichaam ervaart alles wat je meemaakt en vormt een als het ware een container waarin deze ervaringen worden opgeslagen. Herinneringen, ervaringen en gebeurtenissen hebben hun weerslag op je organen, zenuw- en spierstelsel. Door te werken met het lichaam en te kijken en luisteren naar de signalen die het lichaam geeft, komt er waardevolle informatie vrij. Samen met een begrip van de werking van ons denken, zal dat leiden tot een beter begrip van jezelf wat je de mogelijkheid biedt om weer in contact te komen met je ware zelf. De plek waar je alle antwoorden op jouw vragen zult vinden.

Hele levens zijn mensen bezig om een betere versie van zichzelf te worden. Door je bewust te worden van je overtuigingen over het leven en de strategieën die je inzet om jezelf te beschermen, ontstaat het inzicht wat nodig is om het contact met je ware zelf te kunnen herstellen. In contact met je ware zelf, jouw essentie, zul je ontdekken dat je altijd al perfect bent geweest.

Wil jij ook ontdekken wat deze lichaamsgerichte vorm van psychotherapie voor jou kan betekenen? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek.