Over mij en mijn liefde voor het leven

Sandipa, dat ben ik en dit is de plek van waaruit ik mijn kennis, ervaring en liefde voor het leven deel met mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun ontwikkeling, bewustzijn willen vergroten en met het leven mee willen groeien.

Mijn naam is Sandipa van Bruggen. Inmiddels heb ik ruim 44 jaar levenservaring, geniet van wat de dag mij brengt en kijk ik met dankbaarheid terug op elke fase van mijn leven. In het moment laat ik mij verwonderen door wat zich aandient en laat ik mij steeds meer leiden door mijn intuïtie. Ik ben een echte doorzetter, sta voor de weg die ik kies. Na een burnout, ruim 11 jaar geleden, is er veel in mijn leven veranderd. Ik rondde de HBO opleiding Bedrijfskundig management, met specialisatie Psychologie en Coaching af. Ruilde mijn baan als leidinggevende in en werd zelfstandig ondernemer. Ik volgde mijn verlangen om bij te dragen aan ‘een betere wereld’ en richtte in 2012 www.RoodmetZwarteStippen.nl op, een online bedrijf waar consumenten lieveheersbeestjes kopen om bladluizen mee te bestrijden. Deze jaren heb ik ervaren als een prachtige reis, waarin ik nieuwe levensgebieden verkende. Ik deed ervaring op als ondernemer, maakte op een voor mij nieuwe manier contact met zowel de natuur als met mensen en ik leerde over mijn verlangens, mijn valkuilen en mijn kwaliteiten.

Mijn kennismaking met Primal Rebirth Therapie

Mijn nieuwe ervaringen maakte mij nieuwsgierig. Ik voelde aan alles dat het leven, naast de levenslessen die ik tot nu tot had opgedaan, nog veel meer in zich had wat ik wilde ontdekken. Ik ging op onderzoek en ontdekte dat ik zelf de weg was, ik wilde het leven in mezelf ontdekken en een diepgaander contact met mezelf leren maken. Al snel vond ik mijn weg in Primal Rebirthing Therapie (PRT), een vorm van (psycho)therapie die zich richt op het lichaam en gebruik maakt van onder andere Innerlijk Kind- en Ademwerk. Ik vond het letterlijk een verademing dat ik in deze vorm van therapie niet steeds op zoek hoefde naar de juiste woorden om mezelf uit te leggen of mezelf nieuwe gedragingen moest aanleren, die mijn leven makkelijker zouden maken. Anders dan ik gewend was, was in deze therapievorm de taal van mijn lichaam aan het woord en hoefde mijn hoofd het even niet te weten.

Ik ging op ontdekkingsreis in mijzelf en liet mij verwonderen door de verhalen die mijn lichaam zo zorgvuldig voor mij bewaard had en leerde de waarde van deze taal kennen. Ik leerde inzien welke overtuigingen ik over het leven onbewust met mij mee droeg en welke strategieën ik mezelf had aangeleerd om mijn leven zo prettig mogelijk vorm te geven. Hoe ze mij geholpen hebben om in mijn leven te komen tot waar ik nu ben en ik leerde inzien dat ze in mijn huidige leven meestal niet meer nodig of helpend zijn. Ik ging mezelf zien, begon mijn levenskracht weer te voelen en leerde te vertrouwen op mijn eigen wijsheid.

Mijn ervaring

De afgelopen zes jaar heb ik mij in deze therapievorm verdiept. Ik volgde de vierjarige opleiding tot Primal Rebirth Therapeut bij het Aumm instituut en leerde werken met het lichaam als bron van wijsheid, het Innerlijk Kind, de bevrijdende kracht van onze Adem, Bio-energetica, Visualisatie en (Actieve) Meditatie.

Momenteel geef ik (psycho)therapeutische sessies onder supervisie van het AUMM Instituut met als doel om als zelfstandig PRT Therapeut te gaan werken. Uiteraard zijn deze sessie tegen een tarief passend bij de fase van mijn therapeutschap.
Om mijn bewustzijn op, en kennis van ons energieveld te vergroten, heb ik het basisjaar Intuïtief traject gevolgd. In januari 2021 vervolg ik deze reis en start ik met de healingopleiding, waar ik vanuit energetisch perspectief leer werken met het zelfhelend vermogen waarover elk levend wezen beschikt. Ik ervaar dit energetisch werk als een waardevolle aanvulling op mijn werk als Primal Rebirth Therapeut.

Mijn liefde

Liefde is voor mij de basis van alles, zo ook in mijn werk. In contact met mijn liefde ervaar ik dat alles precies is zoals het moet zijn. Vanuit dat vertrouwen geef ik mijn leven en ook mijn sessies vorm.