Search
Close this search box.

Individuele lichaamsgerichte (psycho)therapie

  • Verlang jij naar rust, ontspanning, meer tijd voor jezelf en meer plezier in je leven?
  • Wil je tevreden kunnen zijn met dat wat je doet ipv altijd perfect?
  • Zou je graag meer samen doen met anderen, maar doe je het toch steeds weer alleen?
  • Word je er moedeloos van en verlang je naar meer energie en levendigheid in je leven?

Dan ben je hier op de juiste plek!

Vaak ben je door het velen denken en doen het contact met je lichaam verloren. Hierdoor weet je niet meer wat je voelt. Dat zorgt voor onrust, onzekerheid, spanning en verlies van vertrouwen. Lichaamsgerichte (psycho)therapie helpt je om de verbinding met je lichaam te herstellen. 

Uit je hoofd, in je lijf

In mijn praktijk staat de ervaring in het lichaam altijd centraal staat. Zowel in de individuele lichaamsgeoriënteerde sessies als in de groepstrainingen voor vrouwen. Het is een taal die niet liegt en je laat ervaren wat de impact is van dat wat je bent gaan geloven over jezelf en het leven. Het laat je inzien waarom jij niet durft te zijn wie je bent. 

Door zicht te krijgen op dat wat je denkt, de ervaring in je lichaam, je emoties, de beweging van je energie en jouw spirituele identiteit, krijg je zicht op dat wat jou als mens beweegt of juist vastzet in het leven. Door te werken met de ervaring in je lichaam, ga je inzien hoeveel disbalans er is tussen dat wat je denkt en voelt. Dat geeft inzicht en maakt het mogelijk om ervoor te kiezen om het anders te gaan doen. 

Voelen, ervaren en bewustworden

Een lichaamsgerichte benadering gaat je helpen om dat wat je weet, denkt en voelt weer samen te laten komen. Daardoor ontstaat er rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Alleen dat is al heerlijk!

En er is ook nog een extra bonus: Je gaat veel energie over houden, doordat je gaat vertrouwen op je eigen helderheid. Energie die je kunt gebruiken om te doen wat jij leuk vindt en om te zijn wie jij bent!

De woorden die zegt, sluiten vaak aan bij je gedachten maar passen meestal minder goed bij dat wat je voelt. Door hier bewustzijn op te krijgen, kun je gaan ontdekken wat maakt dat je zegt wat je zegt en niet doet wat je voelt. De Training Vrouw-zijn, met hart en ziel is een boeiende ontdekkingsreis waarin je alle lagen van jou zijn: mentale, fysieke, emotionele, energetische en spirituele kunnen samenkomen. Zodat jij kan zijn wie je bent en jouw leven kan gaan beleven!

Wat lichaamsgerichte (psycho)therapie je kan opleveren

Lichaamsgeoriënteerde therapie gaat je helpen om de verbinding met je lichaam te herstellen. Hierdoor kun je weer gaan vertrouwen op dat wat je voelt en op jouw innerlijke wijsheid. Vanuit dat vertrouwen kun je jouw autonomie weer terug pakken en de regie over je eigen leven nemen. Regie zorgt ervoor dat je een keus ervaart, waardoor je ook weer meer vrijheid, rust, ontspanning, plezier, helderheid en liefde zal gaan ervaren.

Door naast herstel van de verbinding met je lichaam, bewustzijn te brengen op je onbewuste patronen, ontstaat de mogelijkheid om jezelf te bevrijden uit de patronen waarin je vast zit. Wanneer je iets bewust hebt, heb je een keus: Blijf je doen wat je altijd al deed of kies je ervoor om het anders te doen? Wanneer je het graag anders wilt gaan doen, kunnen we samen gaan ontdekken wat voor jou helpend is om ook daadwerkelijk deze beweging te kunnen gaan maken.

Je hele lichaam bewonen

We zijn allemaal mensen, wat betekent dat we via ons lichaam het leven ervaren. Echter in onze westerse maatschappij, wordt ons al jong aangeleerd dat het belangrijk is om dingen met je hoofd te kunnen begrijpen en om jezelf uit te kunnen leggen. De focus is verlegt van vertrouwen op dat de innerlijke wijsheid van jouw lichaam en dat wat je voelt, naar vertrouwen op dat wat je weet met je hoofd. Hierdoor ben je stapje voor stapje het contact met je lichaam verloren.

Wanneer je het contact met jouw lichaam verloren bent, weet je niet meer wat je voelt en dat zorgt voor onrust, onzekerheid, spanning en verlies van vertrouwen. Door ook je lichaam te betrekken in de therapie en te leren luisteren naar het verhaal ervan, kun je jezelf weer in het geheel dat je bent gaan zien. Daarom luister ik in de sessies zowel naar de taal van je lichaam als de woorden die je zegt. Ze geven belangrijke informatie over de manier waarop jij uiting geeft aan jouw gedachten. Tevens spiegel ik dat wat je lichaam laat zien, zodat je jezelf hierin kunt gaan zien. Wanneer we jouw woorden verbinden met het verhaal van jouw lichaam, wordt inzichtelijk waar deze twee verhalen uit elkaar lopen. Zo ontstaat de mogelijkheid om, dat wat je bent gaan doen om jezelf te beschermen tegen kwetsingen die je eerder in je leven hebt ervaren, in jouw bewustzijn te brengen.

Gratis informatie gids Individuele Lichaamsgerichte Therapie

Hieronder kun je gratis de informatie gids Individuele Sessies downloaden.

De gids bestaat uit 36 pagina’s boordevol informatie over Individuele sessies. Je leest wat Lichaamsgerichte (psycho) Therapie is, wat we doen in een sessie en wat jou dat kan opleveren. Van Tijdslijn tot kosten, het staat er allemaal in.

Download hier👇

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Toestemming voor nieuwsbrief

De toegevoegde waarde van lichaamsgeoriënteerd werken

Door zicht te krijgen op je overlevingsstrategieën en jezelf in het gehele plaatje van jouw leven te gaan zien, ga je begrijpen waarom je bent gaan doen wat je nu doet. Wanneer dit begrip samenkomt met een groeiend lichaamsbewustzijn, ontstaat er een basis waar je op terug kan vallen. Dit is een belangrijk uitgangspunt om het vertrouwen in jezelf weer te kunnen laten groeien en je hart weer te openen voor het leven.zicht t 

Ja, dit wil ik!

Heb je geen extra woorden nodig plan dan vandaag nog een gratis kennismakingsafspraak in. Tijdens deze afspraak bespreken we waar jij tegenaan loopt en naar welke ondersteuning je op zoek bent en kun je ervaren of er een klik tussen ons is. Na de afspraak ben je vrij om een intake in te plannen of elders op zoek te gaan naar ondersteuning.

Ervaringen van klanten

Elisa W.
Elisa W.
maart 2024
Lees verder
Het afgelopen jaar heb ik met de hulp van Sandipa hard aan mezelf mogen werken. Ik heb warmte en openheid gevoeld vanaf het eerste moment. Ik ben volledig geaccepteerd, waar de gesprekken ook over gingen en welke gevoelens ik ook had. Hier ben ik dankbaar voor. Naast een fijne plek om volledig met mezelf bezig te kunnen zijn samen met iemand die me daarin begeleidt, is het ook een hele leuke plek geweest, waar het niet altijd zwaar en moeilijk hoefde te zijn. Simpelweg het 'zijn' was goed genoeg. Ik ben ontzettend dankbaar. In het begin wist ik zelf niet goed wat ik wilde, ik wist eigenlijk ook niet zo goed wat ik kwam doen, maar ik wist dat het op dat moment nodig was om stappen te zetten voor mijn gezondheid. Sandipa heeft mij van begin tot eind begeleid en op dit moment sta ik voller in het leven en vertrouw ik meer op mezelf en mijn eigen levenskracht. Die kracht kan ik nu gebruiken en (h)erkennen en in plaats van overleven ben ik weer meer aan het leven. Sandipa heeft een scherpe blik en confronteert je met jouw eigen patronen, zonder dat dit als negatief wordt ervaren. Ik heb naar mezelf leren kijken zonder te oordelen en dat is precies wat zij vanaf het begin ook heeft gedaan. Bedankt voor wat je mij hebt gebracht en hebt helpen inzien!
Naveen Devos
Naveen Devos
mei 2023
Lees verder
Sandipa is een klasse apart in dit vakgebied. Ze heeft een oog voor nuances op het gebied van lichaamstaal, woordkeuze en intonatie. Het zorgt er ook voor dat ze vanuit een inspirerende vraagstelling een ander licht op een thema kan brengen. Dit alles doet ze vanuit afstemming en respect. Ze is een inspirerende persoonlijkheid en een krachtige, open vrouw. Ikzelf heb bij haar een bijzonder traject aangegaan waardoor ik in een relatief korte tijd veel meer contact heb met mijn lichaam, vrijer ben in mijn lichaam en hierdoor ook mezelf beter kan reguleren in het omgaan met diverse situaties. Ik beveel haar aan op het gebied van persoonlijke coaching en ontwikkeling. Naveen Devos 🙏
Anke van Daalen
Anke van Daalen
juli 2023
Lees verder
Wauw wat een bijzondere middag heb ik hier mogen beleven.. alleen de locatie is al een cadeautje dit samen met de fijne energie van Sandipa maakte dit voor mij een heerlijke middag puur voor mezelf. Dit smaakt naar meer. Ook al ben je hier nog niet zo in thuis je voelt je meteen welkom en wie wil nu niet het gevoel hebben er te mogen zijn🍀
Shirley B.
Shirley B.
Juli 2023
Lees verder
Ik heb deelgenomen aan Workshop De Verbonden Vrouw, thema: zelfliefde en wat een prachtige belevenis (en een mooie kado aan jezelf) om deel te mogen nemen hieraan! Locatie bevindt zich in een grote Yurt omringd door natuur, en van alle gemakken voorzien. Sandipa heeft er de kunst, kracht, en talent voor om je welkomst tot in de puntjes te accomoderen. Hier in Heesselt beland je op een plek waar je je veilig kan voelen om weer jezelf te ontdekken en te mogen zijn. Zij geeft diverse zeer nuttige handvatten mee die thuis ook te beoefenen zijn (bijv. om het contact met je innerlijke zelve te verbeteren). De begeleide meditatiesessies waren perfect uitgevoerd, en Sandipa's energie straalt liefde, licht, rust, en vertrouwen uit. Mijn dankbaarheid is groot! Hier kom ik zeker weer terug!
Previous
Volgende

Individuele therapie zodat je kan groeien in het leven

Tijdens een individuele sessie ga je op zoek naar jouw overtuigingen over het leven. Ook de daarbij behorende strategieën die je gedurende je leven hebt ontwikkeld, gaan we inzichtelijk maken. Wanneer je jouw bewustzijn hierop vergroot, ontstaat de mogelijkheid om het contact met je ware zelf te herstellen.

Je zult gaan ervaren dat wanneer je de moed hebt om je emoties werkelijk te voelen, er een wereld voor je open gaat.

Tijdens de individuele lichaamsgerichte (psycho)therapie sessies ga je als het ware op reis in jezelf. Het doel hiervan is om dat wat je bent gaan geloven over jezelf te gaan onderscheiden van de waarheid. 

Tijdens de sessies maak ik gebruik van de technieken uit de Primal Rebirth Therapie. Eén van de vele vormen van lichaamsgerichte (psycho)therapie. Tevens ben ik opgeleid tot lichaamsgericht trauma therapeut, energetisch healer en ook systemisch geschoold. Al deze kennis gebruik ik en stem hierin op jou unieke proces af.

Jouw hulpvraag staat altijd centraal. Vaak zie ik deze vragen leiden tot het herontdekken van je ware zelf. Wat de weg opent naar het leven waar jij naar verlangt. 

Innerlijk Kind Werk

De metafoor die in het innerlijk kind werk gebruikt wordt voor je essentie, is het natuurlijke kind. 

Dit deel van jou wat jouw natuurlijke kwaliteiten omvat is er nog altijd. Omdat de kwetsingen vaak op de voorgrond zijn, werken we ook met het gekwetste kind. 

Samen met hem of haar ga je op onderzoek, naar dat wat gehoord en gezien wilt worden. En natuurlijk naar dat wat geleefd wilt worden!

Inzicht

Met de focus op de wijsheid van jouw lichaam, zal deze reis in jezelf inzicht geven:

  • Inzicht in dat wat je geleerd is en wat niet van jou is.
  • Over wat je bent gaan geloven over jezelf.
  • En hoe je jezelf bent gaan beschermen om jouw essentie te bewaren.

De antwoorden op deze vragen zullen je inzicht geven in waarom jij de dingen doet zoals je ze doet.

Door je bewustzijn hierop te vergroten ontstaat er ruimte voor zelfcompassie, wat een opening biedt voor herstel van het contact met je ware zelf. Je zult hierdoor ontspanning ervaren, waardoor je weer terug kan komen bij jouw eigen kracht en wijsheid.

Technieken en afspraken

Primal Rebirth Therapie werkt op een lichaamsgerichte manier met het innerlijke kind. Binnen deze therapievorm maak ik gebruik van diverse werkvormen zoals Innerlijk kind werk, Bio-energetica, Body reading en Ademwerk.

Voordat we starten met deze werkvormen voeren we een intakegesprek waarin jouw hulpvraag zo helder mogelijk wordt uitgewerkt. Tijdens dit gesprek maken we ook afspraken ten aanzien van het individuele traject en stellen we de doelen.

Zelf hecht ik veel waarde aan dit gesprek, omdat dit het uitgangspunt is. Gedurende de individuele lichaamsgerichte sessies komen we geregeld terug op de gestelde doelen. Zo blijf je je bewust van de groei die je doormaakt.

'Groei is het zien van kwaliteiten die al in jou aanwezig zijn '

Wie is Sandipa?

Net als elk mens ken ook ik pijnlijke momenten van niet weten, onrust, stress en paniek. Iets in mij wist dat deze signalen er waren om mij te bevrijden uit het web waar ik in gevangen zat en ik wist ook dat het een intense reis zou worden om dit met mezelf aan te gaan. Nu zie ik dat het ‘iets’ in mij, mijn essentie was, mijn ware zelf. Dankbaar kijk ik terug naar de weg die ik heb afgelegd en geniet ik van het gevoel van vrijheid tijdens de reis van mijn leven nu.

'De reis in mezelf, ik ervaar het als de reis van mijn leven en het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb kunnen wensen en dat gun ik iedereen.'

Jouw eigen unieke manier

Ieder mens is prachtig op zijn of haar eigen unieke wijze en ik geniet van elk stap die ik mensen zie maken. De trots wanneer ze dat zelf kunnen zien, de kracht die ze dat geeft. Het gaat mij niet om de grootte van de stap. Elke stap die leidt naar eigen ruimte, naar die ruimte waar hij of zij de vrijheid ervaart om te mogen zijn wie hij of zij is, ongeacht wat een ander daarvan vindt, is prachtig en groots. Ik zal je tijdens de Groei Sessies dan ook alle ruimte geven om jouw processen op jouw eigen tempo te doorlopen, niet langzamer, niet sneller, maar op jouw tempo. Zo leer je je eigen ritme kennen en ervaar je hoe het voelt om daar trouw aan te kunnen zijn.

Er is moed voor nodig om de stap te zetten en de reis in jezelf aan te gaan. Onderstaande woorden van Osho waren daarin voor mij een helpende bron van steun:

'Wees niet bang, op je weg naar binnen kom je niemand anders tegen dan jezelf'

Durf jij het aan?

Mocht jij voelen dat je dit voor jou het moment is om een stap te zetten in je ontwikkeling, voel je dan vrij om contact met mij op te nemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Wanneer je het leuk vindt om meer over mij te lezen klik dan hier.

Stapje voor stapje

Hoe zou het voor je zijn om op reis te gaan naar je ware zelf en op onderzoek te gaan naar wat jouw gevoelens en emoties je te vertellen hebben? Juist de oncomfortabele momenten zijn waardevolle richtingaanwijzers op jouw pad, die met de juiste ondersteuning getransformeerd kunnen worden tot waardevolle groeimomenten. Wanneer je het lastig vindt om dit voor jezelf te kunnen zien, dan helpt misschien een gedachte aan het kleine meisje of jongetje wat voor het eerst naar de kleuterschool ging en maar niet van mamma los kon komen, omdat deze stap zo spannend was. Maar stapje voor stapje veranderde dit, tot het moment dat ze zelf het schoolplein op rende bij het zien van de school, de juffen, de meesters en de kinderen.

Met de juiste ondersteuning hervinden mensen het vertrouwen wat ze nodig hebben om die stappen in het leven te zetten die ze weer laten genieten van al wat is. Wanneer mensen weer in contact komen met hun liefde, kracht en eigen wijsheid, biedt het leven oneindig veel mogelijkheden om geluk te kunnen ervaren.

Tijd voor waarheid

Wanneer je nu nog steeds verder leest, dan wil ik je uitnodigen om jezelf de volgende vraag te stellen: Wat is op dit moment je daadwerkelijke interesse? Gun jij jezelf deze volgende stap in jouw ontwikkeling of lees je deze tekst eigenlijk voor een ander?
Het antwoord op deze vraag kan jou helpen om inzicht te krijgen in je eigen verlangens en gedragingen. Wat is het dat jij werkelijk wilt en draagt wat je nu doet daartoe bij? Je bewustzijn vergroten is een belangrijke stap om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te kunnen gaan nemen voor jouw behoeften en verlangens. Tijdens de individuele groeisessies die ik geef ligt de nadruk altijd op het vergroten van jouw volwassen bewustzijn.

Je hoeft het niet te weten

Het mooie van een Individuele Lichaamsgerichte Therapieses is dat het geen voorbereiding vraagt. Je hoeft niks te doen of aan jezelf te veranderen. Dat heb je al lang genoeg gedaan. Nu is de uitnodiging daar om uit het doen te stappen en te ontspannen. 

Je lichaam is jouw hulpbron, zijn vertelt het verhaal wat gezien en gehoord wilt worden. Jij kan mij vertellen wat je wilt, je hulpvraag delen. Jouw lichaam gaat ons vervolgens laten zien wat ze opgeslagen heeft. Dat hoef je dus niet te weten. 

We werken met de woorden die je zegt en de taal van jouw lichaam en je energie. Wanneer deze drie talen samenkomen, krijgen we een helder beeld van waar de verhalen uit elkaar lopen. 

Jouw lichaam is je belangrijkste tool hier op aarde, zonder lichaam is er geen leven. In het contact met je lichaam, ga je ontdekken wat ervoor zorgt dat je je niet vrij in je eigen leven kunt bewegen. Het idee om je lichaam te laten spreken maakt velen mensen angstig, omdat ze daar geen controle over hebben. Vaak is het helpend om te weten dat je op jouw weg naar binnen, niemand anders tegenkomt dan jijzelf. 

Om te laten bezinken

'Alles waar je naar verlangt, is al in jou. Niet altijd zicht- of voelbaar, maar verstopt onder diverse beschermlagen, geduldig wachtend op het moment dat jij er klaar voor bent om er contact mee te maken'

Jouw besluiten over het leven

Door de ervaringen die we op doen in het leven, nemen we vaak al op jonge leeftijd besluiten over het leven. Hierdoor zijn we in ons volwassen leven soms niet in staat om bepaalde kwaliteiten die we bezitten op waarde te schatten.

Misschien heb je jonge leeftijd ervaren dat je omgeving niet goed kon omgaan met jouw energieke levensinstelling, waardoor je het besluit hebt genomen om nooit meer met zoveel energie in het leven te stappen en ervaar je als volwassen regelmatig lusteloosheid of vermoeidheid. Of was het lastig voor je ouders om jouw liefdevolle blikken te ontvangen en heb je je daardoor afgesloten van je liefde en ervaar je als volwassen dat het vrijwel onmogelijk voor je is om een liefdevolle relatie aan te gaan.

Blijven onderdrukken of bevrijden?

Het kan pijnlijk zijn om hier aandacht aan te schenken, maar wat als ik je vertel dat je, ondanks alle energie die verloren gaat om deze eigenschappen te onderdrukken, ze toch in jou zitten? Kun je dan niet beter deze energie gaan inzetten om het leven te gaan leven waar je al zo lang van droomt? Het zijn jouw unieke eigenschappen die je bewust of onbewust onderdrukt. Hoe zou het voor je zijn om stapje voor stapje deze eigenschappen weer gaan herkennen, erkennen en omarmen?

Wanneer je voelt dat daarin een stapje wilt maken, dan ben je hier op de juiste plek! Om te kunnen groeien is het nodig om te onderzoeken wat je tegenhoudt. Wanneer jouw behoefte aan bewustzijn hierop oprecht is en de intentie om je te ontwikkelen zuiver, dan is er ruimte om te groeien. Het is precies die ruimte waar mijn energie van gaat stromen. In die ruimte waar groei mogelijk is komt mijn talent, om mensen te begeleiden, tot leven!

Het innerlijke kind

Je verliest je natuurlijke staat van zijn door je ideeën en overtuigingen over hoe je zou moeten zijn, hoe het leven eruit zou moeten zien. Je gevecht met dat wat er is en je dromen en verwachtingen over wat er zou moeten zijn, houden je weg van jezelf. Als het bewustzijn over jezelf groeit, zul je gaan herinneren wie je bent. Deze transformatie van je persoonlijkheid kan in spirituele zin worden opgevat als een proces van herboren worden (rebirth)