Zoek
Sluit dit zoekvak.

Individuele Sessies

Wanneer je het contact met je lichaam verloren bent, weet je niet meer wat je voelt. Dat zorgt voor onrust, onzekerheid, spanning en verlies van vertrouwen. Lichaamsgerichte therapie helpt je om de verbinding met je lichaam te herstellen.

Herken jij jezelf in één van onderstaande opmerkingen?

 • Ik wil gewoon rust!
 • Ik wil niet altijd maar ‘moeten’
 • Wie heeft er nou geen spanning?
 • Ik wil het wel graag anders doen, maar het lukt me niet
 • Ik heb geen idee wat ik voel
 • Waarom zou ik eigenlijk moeten voelen, waar gaat mij dat bij helpen?
 • Ik wil wel, maar dat gaat mij toch niet lukken
 • Ik ben altijd bezig met de ander en heb geen idee wat ik zelf wil
 • Ik weet heel goed wat ik wil, maar ik heb er gewoon geen tijd voor!
 • Waarom ben ik hier?
 • Niemand begrijpt mij
 • ‘Laat maar’
 • Als dat zo is, dan ben je hier op de juiste plek!

  Wat lichaamsgerichte therapie je kan opleveren

  Lichaamsgeoriënteerde therapie gaat je helpen om de verbinding met je lichaam te herstellen. Hierdoor kun je weer gaan vertrouwen op dat wat je voelt en op jouw innerlijke wijsheid. Vanuit dat vertrouwen kun je jouw autonomie weer terug pakken en de regie over je eigen leven nemen. Regie zorgt ervoor dat je een keus ervaart, waardoor je ook weer meer vrijheid, rust, ontspanning, plezier, helderheid en liefde zal gaan ervaren.

  Door naast herstel van de verbinding met je lichaam, bewustzijn te brengen op je onbewuste patronen, ontstaat de mogelijkheid om jezelf te bevrijden uit de patronen waarin je vast zit. Wanneer je iets bewust hebt, heb je een keus: Blijf je doen wat je altijd al deed of kies je ervoor om het anders te doen? Wanneer je het graag anders wilt gaan doen, kunnen we samen gaan ontdekken wat voor jou helpend is om ook daadwerkelijk deze beweging te kunnen gaan maken.

  De toegevoegde waarde van lichaamsgeoriënteerd werken

  We zijn allemaal mensen, wat betekent dat we via ons lichaam het leven ervaren. Echter in onze westerse maatschappij, wordt ons al jong aangeleerd dat het belangrijk is om dingen met je hoofd te kunnen begrijpen en om jezelf uit te kunnen leggen. De focus is verlegt van vertrouwen op dat de innerlijke wijsheid van jouw lichaam en dat wat je voelt, naar vertrouwen op dat wat je weet met je hoofd. Hierdoor ben je stapje voor stapje het contact met je lichaam verloren.

  Wanneer je het contact met jouw lichaam verloren bent, weet je niet meer wat je voelt en dat zorgt voor onrust, onzekerheid, spanning en verlies van vertrouwen. Door ook je lichaam te betrekken in de therapie en te leren luisteren naar het verhaal ervan, kun je jezelf weer in het geheel dat je bent gaan zien. Daarom luister ik in de sessies zowel naar de taal van je lichaam als de woorden die je zegt. Ze geven belangrijke informatie over de manier waarop jij uiting geeft aan jouw gedachten. Tevens spiegel ik dat wat je lichaam laat zien, zodat je jezelf hierin kunt gaan zien. Wanneer we jouw woorden verbinden met het verhaal van jouw lichaam, wordt inzichtelijk waar deze twee verhalen uit elkaar lopen. Zo ontstaat de mogelijkheid om, dat wat je bent gaan doen om jezelf te beschermen tegen kwetsingen die je eerder in je leven hebt ervaren, in jouw bewustzijn te brengen.

  De toegevoegde waarde van lichaamsgeoriënteerd werken

  Door zicht te krijgen op je overlevingsstrategieën en jezelf in het gehele plaatje van jouw leven te gaan zien, ga je begrijpen waarom je bent gaan doen wat je nu doet. Wanneer dit begrip samen komt met een groeiend lichaamsbewustzijn, ontstaat er een basis waar je op terug kan vallen. Dit is een belangrijk uitgangspunt om het vertrouwen in jezelf weer te kunnen laten groeien en je hart weer te openen voor het leven.zicht t 

  Ja, dit wil ik!

  Heb je geen extra woorden nodig plan dan vandaag nog een gratis kennismakingsafspraak in. Tijdens deze afspraak bespreken we waar jij tegenaan loopt en naar welke ondersteuning je op zoek bent en kun je ervaren of er een klik tussen ons is. Na de afspraak ben je vrij om een intake in te plannen of elders op zoek te gaan naar ondersteuning.

  Groei is het zien van kwaliteiten die al in jou aanwezig zijn

  Wat is een groei-sessie?

  Tijdens een groeisessie ga je op onderzoek naar jouw overtuigingen over het leven en de strategieën die je gedurende je leven hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen. Wanneer je jouw bewustzijn hierop vergroot, ontstaat de mogelijkheid om stapje voor stapje het contact met je ware zelf, je essentie, te herstellen. Je zult gaan ervaren dat wanneer je de moed hebt om je angst, pijn, onrust, boosheid, vermoeidheid, stress, verdriet of elk ander gevoel dat je ervaart aan te kijken, er een wereld aan verwondering en vrijheid voor je open gaat.

  Je gaat op reis in jezelf, met als doel om het contact met je ware zelf te herstellen, want alleen daar vind jij de antwoorden waar je naar zoekt. Tijdens de sessies maak ik gebruik van de technieken uit de Primal Rebirth Therapie. Met behulp van deze, op het lichaam gerichte vorm van psychotherapie, ga je het kind in jezelf, jouw pure ik, weer herontdekken.

  Samen met hem of haar ga je op onderzoek. Met de focus op de wijsheid van jouw lichaam, zal deze reis je inzicht geven in wat je geleerd is en wat niet van jou is, over wat je bent gaan geloven over jezelf en hoe je jezelf bent gaan beschermen om jouw essentie te bewaren. De antwoorden op deze vragen zullen je inzicht geven in waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Door je bewustzijn hierop te vergroten ontstaat er ruimte voor zelfcompassie, wat een opening biedt voor herstel van het contact met je ware zelf. Je zult hierdoor ontspanning ervaren, waardoor je weer terug kan komen bij jouw eigen kracht en wijsheid.

  Technieken en afspraken

  Primal Rebirth Therapie werkt op een lichaamsgerichte manier met het innerlijke kind. Binnen deze therapievorm maak ik gebruik van diverse werkvormen zoals Innerlijk kind werk, Bio-energetica, Body reading en Ademwerk.

  Voordat we starten met deze werkvormen voeren we een intakegesprek waarin jouw hulpvraag zo helder mogelijk wordt uitgewerkt. Tijdens dit gesprek maken we ook afspraken ten aanzien van het traject en stellen we de doelen voor jouw groei sessies. Zelf hecht ik veel waarde aan dit gesprek, omdat deze informatie het uitgangspunt is voor jouw groeitraject. Gedurende dit traject zullen we dan ook geregeld terugkomen op de gestelde doelen, zodat je je bewust wordt van de groeistappen die zet.

  Wie is Sandipa?

  Net als elk mens ken ook ik pijnlijke momenten van niet weten, onrust, stress en paniek. Iets in mij wist dat deze signalen er waren om mij te bevrijden uit het web waar ik in gevangen zat en ik wist ook dat het een intense reis zou worden om dit met mezelf aan te gaan. Nu zie ik dat het ‘iets’ in mij, mijn essentie was, mijn ware zelf. Dankbaar kijk ik terug naar de weg die ik heb afgelegd en geniet ik van het gevoel van vrijheid tijdens de reis van mijn leven nu.

  De reis in mezelf, ik ervaar het als de reis van mijn leven en het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb kunnen wensen en dat gun ik iedereen.

  Ieder mens is prachtig op zijn of haar eigen unieke wijze en ik geniet van elk stap die ik mensen zie maken. De trots wanneer ze dat zelf kunnen zien, de kracht die ze dat geeft. Het gaat mij niet om de grootte van de stap. Elke stap die leidt naar eigen ruimte, naar die ruimte waar hij of zij de vrijheid ervaart om te mogen zijn wie hij of zij is, ongeacht wat een ander daarvan vindt, is prachtig en groots. Ik zal je tijdens de Groei Sessies dan ook alle ruimte geven om jouw processen op jouw eigen tempo te doorlopen, niet langzamer, niet sneller, maar op jouw tempo. Zo leer je je eigen ritme kennen en ervaar je hoe het voelt om daar trouw aan te kunnen zijn.

  Er is moed voor nodig om de stap te zetten en de reis in jezelf aan te gaan. Onderstaande woorden van Osho waren daarin voor mij een helpende bron van steun:

  Wees niet bang, op je weg naar binnen kom je niemand anders tegen dan jezelf

  Mocht jij voelen dat je dit voor jou het moment is om een stap te zetten in je ontwikkeling, voel je dan vrij om contact met mij op te nemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

  Wanneer je het leuk vindt om meer over mij te lezen klik dan hier.

  Stapje voor stapje

  Hoe zou het voor je zijn om op reis te gaan naar je ware zelf en op onderzoek te gaan naar wat jouw gevoelens en emoties je te vertellen hebben? Juist de oncomfortabele momenten zijn waardevolle richtingaanwijzers op jouw pad, die met de juiste ondersteuning getransformeerd kunnen worden tot waardevolle groeimomenten. Wanneer je het lastig vindt om dit voor jezelf te kunnen zien, dan helpt misschien een gedachte aan het kleine meisje of jongetje wat voor het eerst naar de kleuterschool ging en maar niet van mamma los kon komen, omdat deze stap zo spannend was. Maar stapje voor stapje veranderde dit, tot het moment dat ze zelf het schoolplein op rende bij het zien van de school, de juffen, de meesters en de kinderen.

  Met de juiste ondersteuning hervinden mensen het vertrouwen wat ze nodig hebben om die stappen in het leven te zetten die ze weer laten genieten van al wat is. Wanneer mensen weer in contact komen met hun liefde, kracht en eigen wijsheid, biedt het leven oneindig veel mogelijkheden om geluk te kunnen ervaren.

  Wanneer je nu nog steeds verder leest, dan wil ik je uitnodigen om jezelf de volgende vraag te stellen: Wat is op dit moment je daadwerkelijke interesse? Gun jij jezelf deze volgende stap in jouw ontwikkeling of lees je deze tekst eigenlijk voor een ander?
  Het antwoord op deze vraag kan jou helpen om inzicht te krijgen in je eigen verlangens en gedragingen. Wat is het dat jij werkelijk wilt en draagt wat je nu doet daartoe bij? Je bewustzijn vergroten is een belangrijke stap om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te kunnen gaan nemen voor jouw behoeften en verlangens. Tijdens de individuele groeisessies die ik geef ligt de nadruk altijd op het vergroten van jouw volwassen bewustzijn.

  Je hoeft het niet te weten

  Het mooie van een groeisessies is dat het geen voorbereiding vraagt en je niks aan jezelf hoeft te veranderen, dat heb je al lang genoeg gedaan. Je lichaam zal je helpen om jouw weg in dit proces te vinden. Je hoeft het niet te weten. Stapje voor stapje zul je het contact met je lichaam en het vertrouwen daarin herstellen. Je gaat ontdekken hoe het is wanneer je je lichaam de ruimte te geeft om haar of zijn verhaal te vertellen. Je lichaam is jouw belangrijkste tool hier op aarde, zonder lichaam is er geen leven. In het contact met je lichaam zal er ontstaan wat wil ontstaan en te zien zijn wat er gezien wil worden.

  Misschien raken deze woorden je ongeloof, weerstand of juist een verlangen, wat het ook is, ze zijn van jou en al deze gevoelens en gedachten reizen met je mee. Wanneer je besluit om groeisessies te gaan volgen en deze innerlijke reis te gaan maken, ga je ontdekken dat al je gevoelens en emoties waardevolle reisgenoten zijn, ze hebben je allemaal iets te vertellen. Ik zal je er tijdens deze reis aan helpen herinneren dat jij de reisleider bent en dat jij bepaald hoe je met je reisgenoten omgaat. Ik zal je begeleiden, door je technieken aan te reiken die passen bij de plek waar je op dat moment bent. Ook zal ik je eraan helpen herinneren waarom je op reis bent gegaan en je ondersteunen bij het bijhouden van je reisverslag, wat je zal helpen om te zien waar je vandaan komt en welke weg je inmiddels al hebt afgelegd. Het is jouw reis, die je helemaal zelf aflegt, maar je bent niet alleen. Ik ben er om je te begeleiden tijdens deze reis.

  "Alles waar je naar verlangt, is al in jou. Niet altijd zicht- of voelbaar, maar verstopt onder diverse beschermlagen, geduldig wachtend op het moment dat jij er klaar voor bent om er contact mee te maken"

  Jouw besluiten over het leven

  Door de ervaringen die we op doen in het leven, nemen we vaak al op jonge leeftijd besluiten over het leven. Hierdoor zijn we in ons volwassen leven soms niet in staat om bepaalde kwaliteiten die we bezitten op waarde te schatten.

  Misschien heb je jonge leeftijd ervaren dat je omgeving niet goed kon omgaan met jouw energieke levensinstelling, waardoor je het besluit hebt genomen om nooit meer met zoveel energie in het leven te stappen en ervaar je als volwassen regelmatig lusteloosheid of vermoeidheid. Of was het lastig voor je ouders om jouw liefdevolle blikken te ontvangen en heb je je daardoor afgesloten van je liefde en ervaar je als volwassen dat het vrijwel onmogelijk voor je is om een liefdevolle relatie aan te gaan.

  Het kan pijnlijk zijn om hier aandacht aan te schenken, maar wat als ik je vertel dat je, ondanks alle energie die verloren gaat om deze eigenschappen te onderdrukken, ze toch in jou zitten? Kun je dan niet beter deze energie gaan inzetten om het leven te gaan leven waar je al zo lang van droomt? Het zijn jouw unieke eigenschappen die je bewust of onbewust onderdrukt. Hoe zou het voor je zijn om stapje voor stapje deze eigenschappen weer gaan herkennen, erkennen en omarmen?

  Wanneer je voelt dat daarin een stapje wilt maken, dan ben je hier op de juiste plek! Om te kunnen groeien is het nodig om te onderzoeken wat je tegenhoudt. Wanneer jouw behoefte aan bewustzijn hierop oprecht is en de intentie om je te ontwikkelen zuiver, dan is er ruimte om te groeien. Het is precies die ruimte waar mijn energie van gaat stromen. In die ruimte waar groei mogelijk is komt mijn talent, om mensen te begeleiden, tot leven!

  Je verliest je natuurlijke staat van zijn door je ideeën en overtuigingen over hoe je zou moeten zijn, hoe het leven eruit zou moeten zien. Je gevecht met dat wat er is en je dromen en verwachtingen over wat er zou moeten zijn, houden je weg van jezelf. Als het bewustzijn over jezelf groeit, zul je gaan herinneren wie je bent. Deze transformatie van je persoonlijkheid kan in spirituele zin worden opgevat als een proces van herboren worden (rebirth)