Individuele Groei Sessies

“Groei is het zien van de kwaliteiten die altijd al in je waren”

Regelmatig hoor ik om me heen: 

  • ‘Dit is het niet, maar wat dan wel?’ 
  • ‘Ik weet gewoon niet wat ik wil’
  • ‘Ik heb het gevoel dat er zoveel meer is’ 
  • ‘Mijn nek en schouders voelen zo zwaar’
  • ‘Mijn lichaam doet pijn’
  • ‘Waarom gaat altijd alles fout in mijn leven?’
  • ‘Ik ben bang’
  • ‘Ik wil niet meer zo hard hoeven werken’
  • ‘Ik zou graag zoveel meer plezier willen beleven’

Wanneer je één van deze vragen of opmerkingen herkent, is dat een groot cadeau. Om het leven op jouw manier te leven, is het van belang dat je in contact bent met ware jezelf, je essentie. Bovenstaande vragen en opmerkingen zijn waardevolle richtingaanwijzers die je ondersteunen om de weg naar je ware zelf weer terug te vinden. Niks is verloren gegaan, alle wijsheid is nog steeds in jou, alleen is het soms lastig om daar contact mee te maken. Jezelf een onderzoek gunnen naar de antwoorden op deze vragen, is misschien wel het meest waardevolle cadeau wat je jezelf kan geven.

Kennismaking

Heb je geen extra woorden nodig en roept alles in je: ‘Ja, dit is de plek waar ik wil zijn?’ Klik dan hier voor het maken van een kennismakingsafspraak. Deze afspraak biedt jou de ruimte om kort te bespreken waar jij tegenaan loopt en naar welke ondersteuning je op zoek bent. Tevens biedt het je de mogelijkheid om een beeld te krijgen van mijn werkwijze en of deze bij jou past. Deze kennismaking duurt ongeveer een half uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Werkwijze

Het onderzoek naar antwoorden op jouw vragen ben je eigenlijk al gestart. Je bent hier en je leest deze tekst en dat is een prachtige stap. In mijn praktijk begeleid ik mensen bij hun onderzoek naar antwoorden op diverse vragen. Tijdens dit onderzoek ga je op reis in jezelf en zul je stapje voor stapje ontdekken dat de antwoorden op jouw vragen altijd al in je waren. Je wordt je steeds meer bewust van de signalen die je lichaam je geeft, je gaat de waarde van deze signalen ervaren en leert weer te vertrouwen op jezelf.

Lichaamsgerichte Psychotherapie, Rebirthing, Innerlijk Kind werk, Bio Energetica en Ademwerk zijn termen die niet voor iedereen meteen helder maken wat ze inhouden, soms brengen ze een lading met zich mee en komt het gevoel op dat wanneer je ondersteuning zoek in één van deze werkgebieden dat er iets in jou niet goed genoeg is of gerepareerd moet worden. Ik ga er vanuit dat ieder mens heel is en alle kwaliteiten in zich heeft om te kunnen genieten van het leven. Waar je ook staat in het leven, in mijn visie ben je precies daar waar je op dit moment moet zijn. Soms voelt dat oncomfortabel en is er onrust, stress, pijn, boosheid, haat, angst, lusteloosheid of verdriet. Wanneer je deze signalen herkent en aan jezelf erkent, ontstaat er ruimte voor groei. Daarom noem ik de sessies die ik geef ‘Groei Sessies’.

Wat is een groeisessie?

Tijdens een groeisessie ga je op onderzoek naar jouw overtuigingen over het leven en de strategieën die je gedurende je leven hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen. Wanneer je jouw bewustzijn hierop vergroot, ontstaat de mogelijkheid om stapje voor stapje het contact met je ware zelf, je essentie, te herstellen. Je zult gaan ervaren dat wanneer je de moed hebt om je angst, pijn, onrust, boosheid, vermoeidheid, stress, verdriet of elk ander gevoel dat je ervaart aan te kijken, er een wereld aan verwondering en vrijheid voor je open gaat.

Je gaat op reis in jezelf, met als doel om het contact met je ware zelf te herstellen, want daar vind jij de antwoorden waar je naar zoekt. Tijdens de sessies maak ik gebruik van de technieken uit de Primal Rebirthing Therapie. Met behulp van deze, op het lichaam gerichte vorm van psychotherapie, ga je het kind in jezelf, jouw pure ik, weer herontdekken.

Samen met hem of haar ga je op onderzoek. Met de focus op de wijsheid van jouw lichaam, zal deze reis je inzicht geven in wat je geleerd is en wat niet van jou is, over wat je bent gaan geloven over jezelf en hoe je jezelf bent gaan beschermen om jouw essentie te bewaren. De antwoorden op deze vragen zullen je inzicht geven in waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Door je bewustzijn hierop te vergroten ontstaat er ruimte voor zelfcompassie, wat een opening biedt voor herstel van het contact met je ware zelf. Je zult hierdoor ontspanning ervaren, waardoor je weer terug kan komen bij jouw eigen kracht en wijsheid.

Technieken en afspraken

Primal Rebirth Therapie werkt op een lichaamsgerichte manier met het innerlijke kind. Binnen deze therapievorm maak ik gebruik van diverse werkvormen zoals Innerlijk kind werk, Bio-energetica, Body reading en Ademwerk.

Voordat we starten met deze werkvormen voeren we een intakegesprek waarin jouw hulpvraag zo helder mogelijk wordt uitgewerkt. Tijdens dit gesprek maken we ook afspraken ten aanzien van het traject en stellen we de doelen voor jouw groei sessies. Zelf hecht ik veel waarde aan dit gesprek, omdat deze informatie het uitgangspunt is voor jouw groeitraject. Gedurende dit traject zullen we dan ook geregeld terugkomen op de gestelde doelen, zodat je je bewust wordt van de groeistappen die zet.

Wie is Sandipa?

Net als elk mens ken ook ik pijnlijke momenten van niet weten, onrust, stress en paniek. Iets in mij wist dat deze signalen er waren om mij te bevrijden uit het web waar ik in gevangen zat en ik wist ook dat het een intense reis zou worden om deze reis in mijzelf aan te gaan. Nu zie ik dat het ‘iets’ in mij, mijn essentie was, mijn ware zelf. Dankbaar kijk ik terug naar de weg die ik heb afgelegd en geniet ik van het gevoel van vrijheid tijdens de reis van mijn leven nu.

“De reis in jezelf, ik ervaar het als de reis van mijn leven en het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb kunnen wensen en deze reis gun ik iedereen.”

Ieder mens is prachtig op zijn of haar eigen unieke wijze en ik geniet van elk groeistap(je) die ik mensen zie maken. De trots wanneer ze dat zelf kunnen zien, de kracht die ze dat geeft. Het gaat mij niet om de grootte van de stap. Elke stap die leidt naar eigen ruimte, naar die ruimte waar hij of zij de vrijheid ervaart om te mogen zijn wie hij of zij is, ongeacht wat een ander daarvan vindt, is prachtig en groots. Ik zal je tijdens de Groei Sessies dan ook alle ruimte geven om jouw processen op jouw eigen tempo te doorlopen, niet langzamer, niet sneller, maar op jouw tempo. Zo leer je je eigen ritme kennen en ervaar je dat hoe het voor je is om daar trouw aan te kunnen zijn.

Er is moed voor nodig om de stap te zetten en de reis in jezelf te gaan maken. Onderstaande woorden van Osho waren daarin voor mij een helpende bron van steun:

Wees niet bang, op je weg naar binnen kom je niemand anders tegen dan jezelf.’ – OSHO –

Mocht jij voelen dat je dit voor jou het moment is om een stap te zetten in je ontwikkeling, voel je dan vrij om contact met mij op te nemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Wanneer je het leuk vindt om meer over mij te lezen klik dan hier.

Stapje voor stapje

Hoe zou het voor je zijn om op reis te gaan naar je ware zelf en op onderzoek te gaan naar wat jouw gevoelens en emoties je te vertellen hebben? Juist de oncomfortabele momenten zijn waardevolle richtingaanwijzers op jouw pad, die met de juiste ondersteuning getransformeerd kunnen worden tot waardevolle groeimomenten. Wanneer je het lastig vindt om dit voor jezelf te kunnen zien, dan helpt misschien een gedachte aan het kleine meisje of jongetje wat voor het eerst naar de kleuterschool ging en maar niet van mamma los kon komen, omdat deze stap zo spannend was. Maar stapje voor stapje veranderde dit, tot het moment dat ze zelf het schoolplein op rende bij het zien van de school, de juffen, de meesters en de kinderen.

Met de juiste ondersteuning hervinden mensen het vertrouwen wat ze nodig hebben om die stappen in het leven te zetten die ze weer laten genieten van al wat is. Wanneer mensen weer in contact komen met hun liefde, kracht en eigen wijsheid, biedt het leven oneindig veel mogelijkheden om geluk te kunnen ervaren.

Wanneer je nu nog steeds verder leest, dan wil ik je uitnodigen om jezelf de volgende vraag te stellen: Wat is op dit moment je daadwerkelijke interesse? Gun jij jezelf deze volgende stap in jouw ontwikkeling of lees je deze tekst eigenlijk voor een ander?
Het antwoord op deze vraag kan jou helpen om inzicht te krijgen in je eigen verlangens en gedragingen. Wat is het dat jij werkelijk wilt en draagt wat je nu doet daartoe bij? Je bewustzijn vergroten is een belangrijke stap om daadwerkelijk verantwoordelijkheid te kunnen gaan nemen voor jouw behoeften en verlangens. Tijdens de individuele groeisessies die ik geef ligt de nadruk altijd op het vergroten van jouw volwassen bewustzijn.

Je hoeft het niet te weten

Het mooie van een groeisessies is dat het geen voorbereiding vraagt en je niks aan jezelf hoeft te veranderen, dat heb je al lang genoeg gedaan. Je lichaam zal je helpen om jouw weg in dit proces te vinden. Je hoeft het niet te weten. Stapje voor stapje zul je het contact met je lichaam en het vertrouwen daarin herstellen. Je gaat ontdekken hoe het is wanneer je je lichaam de ruimte te geeft om haar of zijn verhaal te vertellen. Je lichaam is jouw belangrijkste tool hier op aarde, zonder lichaam is er geen leven. In het contact met je lichaam zal er ontstaan wat wil ontstaan en te zien zijn wat er gezien wil worden.

Misschien raken deze woorden je ongeloof, weerstand of juist een verlangen, wat het ook is, ze zijn van jou en al deze gevoelens en gedachten reizen met je mee. Wanneer je besluit om groeisessies te gaan volgen en deze innerlijke reis te gaan maken, ga je ontdekken dat al je gevoelens en emoties waardevolle reisgenoten zijn, ze hebben je allemaal iets te vertellen. Ik zal je er tijdens deze reis aan helpen herinneren dat jij de reisleider bent en dat jij degene bent die bepaald hoe je met je reisgenoten omgaat. Ik zal je begeleiden, door je technieken aan te reiken die passen bij de plek waar je op dat moment bent. Ook zal ik je eraan helpen herinneren waarom je op reis bent gegaan en je ondersteunen bij het bijhouden van je reisverslag, wat je zal helpen om te zien waar je vandaan komt en welke weg je inmiddels al hebt afgelegd. Het is jouw reis, die je helemaal zelf aflegt, maar je bent niet alleen. Ik ben er tijdens de sessies om je te begeleiden tijdens deze reis.

“Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens de reis van je leven. De reis die je stapje voor stapje leidt naar de mooiste plek op aarde: Je wezenlijke zelf! “

Jouw besluiten over het leven

Door de ervaringen die we op doen in het leven, nemen we vaak al op jonge leeftijd besluiten over het leven. Hierdoor zijn we in ons volwassen leven soms niet in staat om bepaalde kwaliteiten die we bezitten op waarde te schatten.

Misschien heb je jonge leeftijd ervaren dat je omgeving niet goed kon omgaan met jouw energieke levensinstelling, waardoor je het besluit hebt genomen om nooit meer met zoveel energie in het leven te stappen en ervaar je als volwassen regelmatig lusteloosheid of vermoeidheid. Of was het lastig voor je ouders om jouw liefdevolle blikken te ontvangen en heb je je daardoor afgesloten van je liefde en ervaar je als volwassen dat het vrijwel onmogelijk voor je is om een liefdevolle relatie aan te gaan.

Het kan pijnlijk zijn om hier aandacht aan te schenken, maar wat als ik je vertel dat je, ondanks alle energie die verloren gaat om deze eigenschappen te onderdrukken, ze toch in jou zitten? Kun je dan niet beter deze energie gaan inzetten om het leven te gaan leven waar je al zo lang van droomt? Het zijn jouw unieke eigenschappen die je bewust of onbewust onderdrukt. Hoe zou het voor je zijn om stapje voor stapje deze eigenschappen weer gaan herkennen, erkennen en omarmen?

Wanneer je voelt dat daarin een stapje wilt maken, dan ben je hier op de juiste plek! Om te kunnen groeien is het nodig om te onderzoeken wat je tegenhoudt. Wanneer jouw behoefte aan bewustzijn hierop oprecht is en de intentie om je te ontwikkelen zuiver, dan is er ruimte om te groeien. Het is precies die ruimte waar mijn energie van gaat stromen. In die ruimte waar groei mogelijk is komt mijn talent, om mensen te begeleiden, tot leven!

Je verliest je natuurlijke staat van zijn door je ideeën en overtuigingen over hoe je zou moeten zijn, hoe het leven eruit zou moeten zien. Je gevecht met dat wat er is en je dromen en verwachtingen over wat er zou moeten zijn, houden je weg van jezelf. Als het bewustzijn over jezelf groeit, zul je gaan herinneren wie je bent. Deze transformatie van je persoonlijkheid kan in spirituele zin worden opgevat als een proces van herboren worden (rebirth)

Bron: Je eigen-wijze weg – Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg – blz. 34

Het kind dat je ooit geweest bent, het is nog steeds in jou en kan niet wachten om weer mee te mogen doen in jouw leven!