Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herken je dat?

🧡 Dat je verlangt naar meer passie, vuur en plezier in je leven?

🧡 Er in je dagelijkse leven te weinig tijd overblijft om te doen wat je zelf wilt?

🧡 Je gedachten maar doorgaan en het lastig is om ‘uit je hoofd te komen’?

🧡 Dat je verlangt naar een pauze knop, zodat jij even lekker kan doen waar jij zin in hebt?

🧡 Dat je regelmatig boos of gefrustreerd reageert, terwijl je diep van binnen verlangt naar een arm om je heen?

🧡 Het goed met je gaat, zolang je alles maar onder controle hebt.

🧡 Je niet zo goed weet wat je voelt?

🧡 Je veel alleen doet

Wil je ook:

🧡 Meer ontspanning en plezier ervaren?

🧡 De verbinding met je lijf herstellen, zodat je weer kan rusten in vertrouwen, omdat je ‘weet’ wat je voelt?

🧡 De regie terug nemen over jouw eigen leven en werkelijke vrijheid ervaren?

🧡 Uit je hoofd en leven vanuit je hart en ziel? 

🧡 Steun en aanmoediging ervaren van anderen vrouwen?

🧡 De liefde voor jezelf weer voelen stromen?

🧡 En je levensenergie omarmen en jouw eigen unieke kwaliteiten voluit leven?

Dan is de training ‘Vrouw zijn, met hart en ziel’ echt iets voor jou! 

Tijdens deze training, die bestaat uit twee delen, ga je samen met maximaal zeven andere vrouwen op reis naar de kern van jouw vrouw-zijn. Aan de hand van de levensthema’s behorende bij de zeven chakra’s ga je op ontdekkingsreis in jezelf. Dit doen we door naast aandacht te hebben voor dat wat je denkt, doet en zegt, te gaan ontdekken welk verhaal jouw lichaam jou te vertellen heeft. Chakra voor chakra, ontstaat hierdoor ruimte voor herstel van de verbinding met je lichaam en daarmee met jezelf. Herstel van deze verbinding zorgt voor een stevige basis. Deze stevigheid zorgt voor vertrouwen, waardoor je je als vanzelf opent voor dat wat je hart en ziel je influisteren en vorm wil krijgen💞

Het is mijn missie om vrouwen een bedding te bieden, waarin het mogelijk wordt om hun diepste verlangens tot leven te laten komen. Een plek waar ze zich zo veilig en vrij kunnen voelen, dat hun liefde en energie weer vrij kan gaan stromen en ze het leven weer gaan vieren!

Vrouw zijn, met hart en ziel

Wanneer je verlangt naar meer verbinding met jezelf, je lijf en je hart en je ziel dan is deze training er speciaal voor jou. 

Deel 1

Tijdens de zeven trainingsdagen van deel 1 ga je op reis in jezelf.  Je ontmoet jezelf tijdens deze reis in vier wezenlijk levensthema’s die zich richten op het fysieke:
❤️ Er zijn, je plek innemen
🧡Mogen voelen wat je voelt
💛 Handelen
💚 Beminnen 

Deel 2

Nadat je deel 1 hebt afgerond kun je, als je dat wilt, deelnemen aan deel 2 van de training Vrouw-zijn, met hart en ziel.

Tijdens deze zeven trainingsdagen bouw je verder op het fundament wat je in deel 1 hebt gelegd. Je gaat aan de slag met de thema’s behorende bij de bovenste vier chakra’s:
💚 Beminnen
🩵 Spreken
💙 Zien
💜 Weten

Deze thema’s richten zich op de meer subtielere waarnemingen. Je gaat jezelf hierin ontmoeten door jezelf te zien, te horen en te ontdekken welke boodschappen jouw lichaam voor jou heeft. Een taal zo dichtbij en vaak zo onbegrepen of ongehoord. Door je lichaam te leren kennen en haar boodschappen te gaan begrijpen, groeit je inzicht in dat wat jij nodig hebt om je leven, in verbinding met je hart en ziel te gaan leven.

Groeien zonder te verdwalen

Met beide benen stevig op de grond

Om het leven werkelijk te kunnen beleven is het noodzakelijk om vertrouwd te raken in en met je lichaam. Daarom is het volgen van deel 1 een voorwaarde om deel 2 van de training te kunnen volgen.

Regelmatig zie ik het gebeuren dat mensen zich verbinden met het grotere geheel, zonder eerst de verbinding met zichzelf als mens in een lichaam te zijn aangegaan. Dat kan ervoor zorgen dat je verdwaalt in het leven. Je kampt dan met zingevingsvragen, depressie en kan zelfs rond lopen met de overweging om het leven te willen beëindigen. 

Door in deel 1 eerst vertrouwd te raken met je lichaam, je welkom als mens te gaan ervaren, te ervaren dat je mag voelen wat je voelt en dat je een autonoom persoon te mag zijn, zorgt voor een stevige basis.  Je lichaam wordt dan je thuis, jouw veilige haven. Dit is belangrijk, want alleen dan kun je je als mens verbinden met het grotere geheel en voorkomen dat je verdwaalt in het grote geheel. 

Chakra's en intuïtief weten

De chakra’s vormen een belangrijke brug tussen dat wat je, vaak onbewust, intuïtief weet en de  levenservaringen opgeslagen in jouw lijf. In mijn werk als lichaamsgericht therapeut ervaar ik elke keer weer dat lichaam, psyche en energie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Elke trainingsdag een chakra

Wanneer je de energie van jouw chakra’s in je lijf gaat ervaren, worden levensthema’s voelbaar. Hierdoor krijgen ze een plek en worden ze  aanraakbaar. Dat biedt je de mogelijkheid om af te stemmen op jouw behoefte. Soms is dat beweging brengen in dat wat vast zit en soms, is dat wat bevroren is met warmte omhullen, alles wat nodig is. Geen zweverige benadering dus, maar aards en tastbaar.

Elke trainingsdag staat er een chakra centraal, wat je verkent en onderzoekt vanuit de verbinding met je lichaam. Dit doen we door gebruik te maken van lichaamswerk, bio-energetica, innerlijk kindwerk, mindfulness, dynamische- en geleide meditatie, diverse ademtechnieken, visualisaties, energiewerk, waar passend systemisch werk en deelmomenten.

Door per chakra de ervaringen in je lichaam te verkennen, werk je automatisch aan een herstel van de verbinding met je lichaam. Hierdoor wordt het mogelijk om tot in je vezels te gaan ervaren wat belangrijk voor jou is in het leven en wat je werkelijk nodig hebt. Door dit in verbinding te brengen met de andere vrouwen, maak je jezelf zichtbaar in dat wat wezenlijk is voor jou. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid om nieuwe helende ervaringen op te doen, in een bedding van liefdevol aanwezige vrouwen, die je spiegelen, steunen en koesteren. 

Toegevoegde waarde van de groep

Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je onderdeel van een gezin en daarmee een familie. Je hecht je via hun aan het leven. Omdat deze omgeving bestaat uit mensen, worden er fouten gemaakt en verloopt vrijwel geen enkele hechting aan het leven zonder kwetsing. Deze kwetsingen kunnen op allerlei vlakken plaats vinden; meestal gaat het over ontbreken van ervaringen van: veiligheid, welkom, verbinding, voeding, liefdevolle aanwezigheid en afstemming op behoeften, ruimte om te kunnen en mogen zijn wie je bent, steun, vertrouwen en ontvangen zijn in je vrouw-zijn. 

vrouwen en verbinding, met natuur en wereld om haar heen.

Door groepstrainingen te volgen, kun je nieuwe helende ervaringen opdoen.

Samen vormt de groep een veilig haven. Een bron van warmte, liefde, koestering, aanmoediging en levenslust, waaruit jij gedurende de training kan putten. Op deze plek zal elke vrouw zich thuis zal voelen. Misschien niet meteen, omdat deze plek zo anders is dan de plek waar je opgroeide. En juist daarom, is deze veilige bedding waarin verbinding en liefdevolle aanwezigheid een vanzelfsprekendheid zijn, de plek om helende ervaringen op te doen.

Je zal verbinding, afstemming en welkom ervaren. Tevens ga je ervaren dat jouw ‘Ja’ welkom is, waardoor je je kunt voeden met dat waar jij behoefte aan hebt. En ook jouw ‘Nee’ en daarmee jouw grenzen worden gerespecteerd.

Doordat je grenzen aan kan geven, zul je ruimte ervaren om jezelf te ontwikkelen, op te richten en stappen te zetten. Het onvoorwaardelijke welkom biedt je de ruimte om vertrouwen op te bouwen. Je kan in deze groep veilig oefenen met fouten maken en ervaren dat dat belangrijk is, in plaats van fout. Want al gaat het in jouw optiek nog zo mis, je zult ervaren dat de groep  je altijd weer zal omarmen. 

Door je vier maanden lang te begeven in deze omgeving, maak je als het ware een nieuwe film. Je ontwikkelt daardoor meer vertrouwen in jezelf, je eigen waarde groeit en je ervaart dat je het niet meer alleen hoeft te doen. Na deze training herinner je je met elke vezel in je lijf weer dat je onderdeel en met alles welkom bent!

De opbouw van de training

Tijdens de training doorloop je de verschillende lagen van jouw vrouw-zijn. Dit doen we door de energie en levensthema’s behorende bij de zeven chakra’s, in het lichaam te gaan ervaren. Door je vanuit de veiligheid in het hier en nu te verbinden met deze thema’s, gun je jezelf een nieuwe imprint. Waardoor lichaam, brein en energie samen vallen en hart en ziel aansluiting kunnen vinden. Hierdoor ontstaat er op een diepere laag vertrouwen en kun je, chakra voor chakra, dat wat vast zit en waar je het contact mee verloren bent, weer gaan omarmen. Dat brengt je terug bij je levensvuur, de bron van waaruit je jouw leven met hart en ziel kunt gaan leven. Zelf het schrijven ervan geeft me al zoveel plezier! Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en samen met de andere vrouwen deze reis aan te gaan🔥💃❤️

Praktische info voor alle dagen

Tijdens de trainingsdagen maak ik gebruik van diverse werkvormen, met ieder een eigen unieke kwaliteit en toegevoegde waarde. Werkvormen en technieken die gebruikt worden zijn: Lichaamswerk, Bio-energetica, Innerlijk Kindwerk, Mindfulness, diverse vormen van Meditatie, Ademtechnieken, Visualisaties, Affirmaties, Energiewerk, waar passend Systemisch Werk en deelmomenten.

Tevens komt er na elke trainingsdag online trainings-materiaal beschikbaar. Zo kun je ook in de periode tussen de trainingsdagen in en zelfs nadat de training is afgerond, gebruik maken van ondersteunde oefeningen, meditaties en affirmaties.

Deel 1

Kennismaken en ontdekken💗

De eerste trainingsdag staat in het teken van kennismaken en ontdekken.

Je leert jezelf vandaag op een verfrissende manier, beter kennen en je maakt kennis met je groepsgenoten. Ieder voor zich en toch samen, onderzoek je vandaag welke plek de thema’s lichaam, emotie, intellect en spiritualiteit in jouw leven hebben. Dit doe je door naast je gedachten hierover, ook bewustzijn te ontwikkelen op de ervaringen in je lijf en energie. Uiteraard zijn de chakra’s hier onderdeel van.

Vanaf deze dag ben je ook onderdeel van deze groep vrouwen. Dat kan een belangrijke toegevoegde waarde vormen gedurende de training en regelmatig ook in de periode daarna. Vandaag nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat elke vrouw haar plek in de groep kan innemen. 

Naast je plek in de groep ingenomen te hebben, heb je aan het eind van deze dag meer zicht op waar jij als vrouw, op dit moment, staat in jouw leven. Een mooi uitgangspunt voor de komende trainingsdagen.

Er mogen zijn ❤️

Hier staat het eerste chakra centraal, wat gaat over het recht om er te mogen zijn. We werken met de thema’s veiligheid, onveiligheid en verbinding. Deze thema’s zijn niet los van elkaar te zien. Wanneer jij onveiligheid ervaart, neemt je autonome zenuwstelsel het over en is het biologisch gezien onmogelijk om verbinding te ervaren.

Je gaat hier over leren en door te ervaren in je lijf onderzoek je welke rol deze thema’s in jouw leven spelen. En ja gaat jezelf voeden met nieuwe ervaringen in aarding, stabiliteit en verbinding. 

Mogen voelen wat je voelt 🧡

Het tweede chakra, dit is het gebied van emoties en seksualiteit. We houden ons deze dagen bezig met gevoelens en beweging. Want door je te bewegen, kunnen begraven problemen en gevoelens naar boven komen. Je leert over de taal van je beweging, de manier van contact maken en de zintuigen als hulpmiddel om verbinding te kunnen ervaren. Waar je tijdens het werken met het eerste chakra gewerkt hebt met het element van de aarde, staat dit chakra in het teken van vloeibaar zijn, water. 

Handelen, je autonomie toe-eigenen💛

Bij het derde chakra staan dualiteiten centraal, waarbij het thema macht versus machteloosheid een hoofdrol speelt. We houden ons bezig met de manier waarop je bent gaan denken over macht. En je bouwt verder vanuit de beweging, waarmee je in vorige chakra hebt gewerkt. Deze beweging zet je in om de beweging van strijd naar transformatie te maken: Uit het verleden, naar de toekomst.

Beminnen en bemind worden💚

Het basisrecht van het vierde chakra is beminnen en bemind worden. De belangrijkste thema’s van dit chakra zijn: Evenwicht, liefde en relatiesWe onderzoeken welke verwondingen jij daarin hebt opgedaan en welke impact dat heeft in jouw huidige dagelijks leven. Samen gaan we deze op reis naar het mysterie van de liefde. 

Deel 2

Beminnen en bemind worden💚

Het hart chakra is onderdeel van deel 1 en 2 van deze training. Zij vormt een belangrijke schakel tussen de onderste en de bovenste chakra’s en is daarmee een logisch onderdeel van beide trainingsdelen.

Jezelf uitspreken 🩵

We zijn inmiddels aangekomen bij het vijfde chakra en gaan ons meer richten op de subtielere waarnemingen. Nu je meer bewustzijn hebt op de thema’s van jouw eerste vier chakra’s, is het tijd voor zelfexpressie. Je gaat ervaren hoe het is om jouw binnenwereld naar buiten te brengen.  

Zien 💙

Het thema van het zesde chakra gaat over zien. Voorbij het alleen herkennen van patronen, naar zelfreflectie die leidt tot zelfkennis en totaliteit. Wanneer we werken met dit levensthema gekoppeld aan het zesde chakra, komen verleden, heden en toekomst samen.

Weten en integratie 💜

De laatste dagen van de training staat in het teken van bevrijding en verwezenlijking. De levenslessen van het zevende chakra helpen je jezelf te bevrijden van de illusie van afgescheidenheid. Met je voeten stevig op de aarde, verbonden met jouw fysieke lichaam, wordt je je bewust van je eigen bewustzijn.

We integreren alle ervaringen uit voorgaande dagen, ook die uit het eerste deel van de training.

In deze training gaat het over jou💞

‘Vrouw zijn, met hart en ziel’ is een diepgaande reis naar daar waar het in jouw leven over mag gaan: Jou!

Tijdens deze training leer je jezelf op belangrijke levensthema’s beter kennen en kan dat wat vast zit, weer in beweging gebracht worden. Doordat je tijdens de training hebt gewerkt aan het herstel van de verbinding met jouw lichaam, zul je gedurende de training merken dat je steeds meer durft te gaan vertrouwen op dat wat je waarneemt. Hierdoor ga je meer rust, ontspanning en plezier in je leven ervaren. 

Wil jij ook in verbinding je hart en ziel leven?

Waag dan deze stap en gun jezelf een veld van bedding en steun, waarin je af kan dalen naar daar waar je jouw waarheid zorgvuldig bewaard hebt. In een groep met maximaal zeven andere vrouwen ga je op reis, in jezelf, misschien wel de mooiste reis van je leven. 

Aanmelden kan via onderstaande button. Na je aanmelding neem ik binnen een week contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Daarin kunnen we elkaar alvast leren kennen en kun je delen waar je naar verlangt en wat je graag in deze training wilt ontdekken. Zo kunnen we er samen voor zorgen, dat deze training een prachtige en passende reis voor jou wordt.  Deze afspraak kan naar wens telefonisch, of op de trainingslocatie plaatsvinden. 

Wanneer je de behoefte voelt om eerst contact te maken voordat je je aanmeldt voor de training dan ben je van harte welkom om kennis te maken. Samen kunnen we dan overleggen of deze training past bij jouw verlangen. Via onderstaande button kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Fijn wanneer je in daarbij aangeeft dat het om de training Vrouw-zijn, met hart en ziel gaat en of je de afspraak op locatie of telefonisch wilt laten plaatsvinden. 

Mocht je mij liever mailen dan mag dat natuurlijk ook. Je kunt mij bereiken via trainingen@sandipa.nl

Data training: Vrouw-zijn, met hart en ziel💞

Deel 1 van de training Vrouw-zijn, met hart en ziel start in maart 2025 
data volgen binnenkort

Zeven vrijdagen

Tijden
10.00 – 17.00 uur

Investering in jezelf
Deel 1: € 777,- voor zeven trainingsdagen
Deel 2: € 777,- voor zeven trainingsdagen
* deel 2 kun je alleen volgen nadat je deel 1 hebt gevolgd

Betaling in termijn is in overleg mogelijk. De training is inclusief BTW voor particulieren. Voor ondernemers en bedrijven is het genoemde bedrag exclusief BTW.

Voor thee, water, fruit en wat lekkers zorg ik. Je lunch graag zelf meenemen.

23 augustus a.s. start de training Leef je eigen leven! – deel 1
Deze groep is voor iedereen toegankelijk en werkt met dezelfde thema’s

Locatie
Yurt en Bos in de tuin van mijn praktijk in Heesselt (tussen Utrecht en ’s Hertogenbosch)

Wat je krijgt voor dit bedrag

🧡 30 minuten kennismaken op locatie of via de telefoon

🧡 zeven groepsbijeenkomsten van in totaal 49 uren

🧡 Een veilige bedding met steun en spiegels van een besloten groep vrouwen

🧡 Commitment aan jezelf en aan elkaar

🧡 Professionele begeleiding van Sandipa en een assistent

🧡 Steun van je groepsgenoten gedurende de training

🧡 Toegang tot online les materiaal en oefeningen die je thuis zelf kunt doen. 

🧡 Bonus: Geleide meditaties die je helpen om de verbinding met je lijf te herstellen 

Heb je interesse? Laat het me weten door het aanmeldformulier in te vullen of plan een kennismakingsgesprek via de button hieronder, dan spreken we elkaar binnenkort.

Voel je welkom💞

Hier leer je mij iets beter kennen

Mijn naam is Sandipa van Bruggen. Ik heb inmiddels ruim 47 jaar levenservaring. Het was deze ervaring en dat waar ik in vast kwam te zitten, die mij nieuwsgierig maakte naar mezelf en daarmee ons menszijn.

Ik voelde, inmiddels alweer ruim 13 jaar geleden, aan alles dat het leven nog veel meer in zich had.  Ik wilde ontdekken en ging op onderzoek. Al snel vond ik mijn weg in Primal Rebirthing Therapie (PRT). Een vorm van (psycho)therapie die zich richt op het lichaam en gebruik maakt van o.a. Innerlijk Kind- en Ademwerk. Ik vond het letterlijk een verademing dat ik in deze vorm van therapie niet steeds op zoek hoefde naar de juiste woorden om mezelf uit te leggen. Anders dan ik gewend was, was in deze therapievorm de taal van mijn lichaam aan het woord en hoefde mijn hoofd het even niet te weten.

Ik ging op ontdekkingsreis in mijzelf en liet mij verwonderen door het verhaal van mijn lichaam en leerde de waarde van deze signalen en haar taal kennen. Ik leerde inzien welke overtuigingen ik over het leven onbewust met mij mee droeg en welke strategieën ik mezelf had aangeleerd om mijn leven zo prettig mogelijk vorm te geven. Hoe ze mij geholpen hebben om in mijn leven te komen tot waar ik nu ben en ik leerde inzien dat ze in mijn huidige leven meestal niet meer nodig of helpend zijn. Ik leerde mezelf weer zien, begon mijn levenskracht weer te voelen en leerde vertrouwen op mijn eigen wijsheid.

Al deze ontdekkingen fascineerde mij zo, dat ik er zelfs mijn werk van heb gemaakt! Ik ronde de vierjarige beroepsopleiding tot Primal Rebith Therapeut af. Evenals de twee jarige opleiding tot lichaamsgericht werkend trauma therapeut en ook de ruim twee en half jaar durende opleiding tot healer, waarin ik leerde over hoe energie zich in en om ons heen beweegt. Ook volgde ik vele meerdaagse trainingen bij internationaal bekende trainers op het gebied van lichaamswerk, trauma therapie en het autonome zenuwstelsel. Michael Mokrus, Vasumati Hancock en Deb Dana zijn daarin mijn favorieten. 

Al deze mooie en door mijzelf doorleefde ervaring, verdienen het om doorgegeven te worden en dat doe ik met hart en ziel! Zowel in individuele sessies  lichaamsgerichte (trauma)therapie die ik geef als  in de workshops en trainingen die ik organiseer voor groepen vrouwen. 

Ik verheug me erop om ook jou een keer te mogen ontmoeten 💞
Voel je welkom.

Liefs,
Sandipa