Search
Close this search box.

Zijn wie je bent

Vind jij het ook de hoogste tijd om jezelf te bevrijden uit patronen waar je steeds weer in vastloopt? Wil je eindelijk eens kunnen doen wat jij wilt in plaats van altijd bezig zijn met de ander of je werk? Wil je ‘gewoon’ kunnen zijn wie je bent?

Dan is de training Vrouw-zijn, met hart en ziel💞 echt iets voor jou!

Tijdens deze training word je je bewust van dat wat je denkt, de ervaring in je lichaam, je emoties, de beweging van je energie en jouw spirituele identiteit en breng je deze aspecten in jou samen. 

Door de unieke combinatie van Lichaamswerk, Energie- en Innerlijk Kind Werk kun je ontdekken wat jou helpt om dat wat je allang weet samen te laten komen. De ervaring in je lichaam staat in deze training centraal.  Doordat we ook aandacht besteden aan dat wat je denkt en wat je waarneemt in je energie blijft niks ongezien of ongehoord.

Dat geeft rust, helderheid en het vertrouwen dat nodig is om jouw leven op je eigen unieke wijze vorm te gaan geven!

De uitdaging

Veel vrouwen zijn zo goed in zorgen voor een ander, dat ze zichzelf vergeten. Ze rennen maar door, regelen van alles voor iedereen. Zowel thuis, als op de sportclub, in de vriendengroep en op het werk. Aan deze vrouwen zal het niet liggen: iedereen wordt op zijn of haar wenken bediend. 

Wanneer jij jezelf niet herkent in bovenstaande omschrijving heb jij je waarschijnlijk terug trokken uit veel sociale activiteiten en ben je veel alleen, met jezelf.  

In beide situaties is de kans  groot dat je diep van binnen een gemis ervaart. Een gemis aan diepgang en een liefdevolle verbinding met de wereld om zich heen. Een gevoel van verbondenheid is een basisbehoefte van de mens. Gebrek of gemis aan verbinding zorgt voor een ervaring van alleen, wat een negatief effect heeft op je gevoel van veiligheid. Dat zorgt in voor alertheid, onrust, spanning en stress. Je autonome zenuwstelsel raakt hierdoor op termijn overbelast wat kan leiden tot een burn-out, gevoelens van zinloosheid en depressiviteit. 

Het kan ook anders

Een gevoel van verbondenheid is een basisbehoefte van de mens. Verbinding zorgt voor een ervaring van samen zijn, wat bijdraagt aan jouw gevoel van veiligheid. Je staat er niet alleen voor en dat geldt tegelijkertijd voor anderen. Dat is wat je tijdens de Training Vrouw-zijn, met hart en ziel kan gaan ervaren. 

Tijdens de drie maanden waarin de training plaatsvindt, komt de groep acht keer samen in de Yurt op een prachtige plek midden in de natuur. Deze dagen keer je terug naar je natuurlijke staat van ontspanning, zodat herstel van verbinding met jezelf, je lichaam, de ander en de wereld om je heen kan plaatsvinden. 

De groep met vrouwen vormt een liefdevolle basis tijdens de training en vandaar uit werken we aan herstel van je verbinding met je lichaam. Je lichaam is jouw basis. Een goede verbinding met je lichaam is daarom van groot belang om je veilig, vrij en verbonden te kunnen voelen in het leven. 

Je leert tijdens de training weer vertrouwen op dat wat je voelt. Hierdoor kom je als vanzelf weer in contact met jouw helderheid, levensenergie, liefde en kracht. Dit zorgt voor vertrouwen, waardoor je durft te gaan staan voor dat wat jij wilt. En je jouw waarheid kunt gaan spreken zonder de verbinding met jezelf, de ander, de wereld om je heen en het grotere geheel te verliezen. 

Wat gaan we doen

Je ontmoet jezelf tijdens deze training in zeven wezenlijk levensthema’s. Thema’s en rechten gekoppeld aan de zeven hoofd chakra’s.
De eerste drie thema’s richten zich op het fysieke:
❤️ Welkom ervaren – Verbinding met je lichaam – Je plek innemen
🧡 Mogen voelen wat je voelt – Ik en de ander
💛 Je autonomie toe-ëigenen – Trouw zijn aan dat wat jij wilt

Het vierde chakra, je hart chakra vormt de verbindende schakel tussen de onderste drie en de bovenste drie chakra’s. Het centrale thema van deze dag is:

💚 Beminnen en bemind worden – Liefde voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

De bovenste drie chakra’s richten zich op de meer subtiele energieën en ervaringen in je leven:

🩵 Je waarheid spreken – Jezelf een stem geven
💙 Helderheid en intuïtie – Trouw blijven aan jezelf
💜 Begrip en weten – In verbinding met het grotere geheel

Op jouw eigen unieke manier

Iedere vrouw is uniek en dat maakt een training in een groep extra waardevol. Je kunt jezelf in de diepte in een andere vrouw herkennen, van elkaar leren en steun ervaren.

Om ruimte te maken voor het unieke in elke vrouw, combineer ik mijn kennis en ervaring als lichaamsgericht (trauma) therapeut, energetisch healer en opsteller. Je zult tijdens deze training de helende werking van de unieke combinatie van lichaams- en energiewerk zelf gaan ervaren.

Hierdoor kun je gaan ontdekken wat voor jou de meest helpende weg is om jouw waarheid te gaan leven, zodat je eindelijk kunt zijn wie je bent.

Disbalans herstellen

Door te werken met de ervaring in je lichaam, wordt de disbalans tussen dat wat je denkt, voelt en doet inzichtelijk. Dat geeft helderheid en maakt het mogelijk om het anders te gaan doen.

Ondanks dat je in het begin nog niet weet hoe je het anders kunt doen, is dit een belangrijke stap. Je zit niet meer in je patroon gevangen, maar hebt een keus. Dat geeft rust, ruimte en vrijheid. Je ervaart hierdoor automatisch meer verbinding met je lichaam.

Meer rust en energie

Doordat je weer in je lijf kan zijn en er verbinding mee ervaart, raakt je steeds vertrouwder met dat wat je voelt. Hierdoor verdwijnt onrust en ontstaat er rust in jou.

Zowel je lichaam als je gedachten komen meer tot rust. Ze komen samen waardoor je weer kunt gaan vertrouwen op jezelf. Je gaat energie overhouden, want controle willen houden door het te moeten weten kost bakken energie! Vertrouwen zorgt voor levenszin, waardoor ook je levenslust weer terug keert. Je zult na deze training dan ook meer energie, rust en plezier ervaren. 

Je durft weer te zijn wie je bent! Niets houdt je nu meer tegen om jouw leven op jouw eigen unieke wijze te gaan vormgeven en beleven!

Voelen, denken, ervaren en beleven

Een lichaamsgerichte benadering gaat je helpen om dat wat je weet, denkt en voelt weer samen te laten komen. Daardoor ontstaat er rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Alleen dat is al heerlijk! En er is ook nog een extra bonus: Je gaat veel energie over houden, doordat je gaat vertrouwen op je eigen helderheid. Energie die je kunt gebruiken om te doen wat jij leuk vindt en te zijn wie jij bent!

De woorden die zegt, sluiten vaak aan bij je gedachten maar passen meestal minder goed bij dat wat je voelt. Door hier bewustzijn op te krijgen, kun je gaan ontdekken wat maakt dat je zegt wat je zegt en niet doet wat je voelt. De Training Vrouw-zijn, met hart en ziel is een boeiende ontdekkingsreis waarin je alle lagen van jou zijn: mentale, fysieke, emotionele, energetische en spirituele kunnen samenkomen. Zodat jij kan zijn wie je bent en jouw leven kan gaan beleven!

Wil jij ook:

 • Meer ontspanning en plezier ervaren?
 • Er helemaal mogen zijn zoals je bent?
 • Dingen samen doen ipv alles alleen?
 • Kunnen vertrouwen op dat wat je voelt, zodat je niet meer zoveel hoeft te denken?
 • Gaan doen wat je zelf graag wilt doen ipv dat wat anderen willen?
 • Je vrij voelen om te gaan en staan waar jij wilt?
 • In verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen?
 • Rust vinden en kunnen ontspannen, omdat je erop kunt  vertrouwen dat jij precies goed bent zoals je bent?
 • Kortom, wil jij ook gewoon kunnen zijn wie je bent en daar veel plezier aan beleven?

👇 Meld je dan nu aan voor de training Vrouw Zijn, met hart en ziel!

Wanneer de woorden die je zegt samenkomen met de taal van je lichaam en de beweging van jouw energie, ontstaat er helderheid over dat wat jij wilt in dit leven. Dat geeft rust, ruimte en plezier.
Uit je lijf in je hoofd. Herstel de verbinding met je lijf, zodat je weer kan gaan vertrouwen op dat wat je voelt
Sandipa van Bruggen
Lichaamsgericht therapeut en trainster

Kleine groepen

Tijdens de training Vrouw-zijn, met hart en ziel vorm je samen met maximaal vijf andere vrouwen een groep. In deze groep is er dan ook alle ruimte, om op jouw eigen tempo te ontdekken wat jou ervan weerhoudt om het leven te leven waar je zo naar verlangt. Tevens maak je tijdens deze training ruimte voor dat wat jij werkelijk wilt. De groepen houd ik bewust klein, zodat er alle ruimte is voor jou. 

Bouwen aan een stevige basis

In deze training ga je aan de hand van de levensthema’s behorende bij de zeven chakra’s op ontdekkingsreis in jezelf, met als doel om te kunnen worden wie je bent. 

Dit doen we door naast aandacht te hebben voor dat wat je denkt, doet en zegt, te gaan ontdekken welk verhaal jouw lichaam en je energie je te vertellen hebben. Hierin breng ik mijn ervaring als lichaamsgericht (register)therapeut, trauma therapeut, trainster en energiewerker in. Ik laat je verschillende werkwijzen ervaren, zodat jij kan gaan ontdekken wat voor jou de meest helpende manier is te kunnen zijn wie je in wezen bent. Zodat je jouw eigen leven kan gaan beleven en vieren!

Herstel van verbinding, zodat je kan zijn wie je bent

Chakra voor chakra, trainingsdag na trainingsdag, ontstaat hierdoor ruimte voor herstel van de verbinding met je lichaam, jouw energie en helderheid en daarmee met jezelf

Herstel van de verbinding tussen deze verschillende aspecten van wie jij bent, zorgt voor een stevige basis. Deze stevigheid zorgt voor vertrouwen en daardoor meer rust en ontspanning. Vanuit dit vertrouwen kun je een welkom ervaren voor dat wat jij voelt en wilt in jouw leven, zonder de verbinding met de mensen en wereld om je heen te verliezen.

Vanuit deze stevige basis bouw je verder

Door eerst vertrouwd te raken met je lichaam, je welkom als mens te gaan ervaren, te ervaren dat je mag voelen wat je voelt en dat je een autonoom persoon mag zijn zonder de verbinding met de mensen en wereld om je heen te verliezen, zorgt voor een stevige basis in jezelf.

Je lichaam wordt dan je thuis, jouw veilige haven. Dit is belangrijk, want alleen vanuit een veilige thuishaven kun je je als mens op een gezonde manier verbinden met het grotere geheel en voorkomen dat je verdwaalt. 

Nadat je gewerkt hebt met de thema’s van de eerste drie chakra’s, vormt het hart chakra de verbindende schakel tussen boven & onder en binnen & buiten. 

Bij de thema’s van de bovenste drie chakra richten we ons meer op de subtielere waarnemingen en energieën. Daarbij is het prettig dat je verder kunt bouwen op je inmiddels stevigere basis.

Het is mijn missie om vrouwen een bedding te bieden, waarin het mogelijk wordt om hun diepste verlangens tot leven te laten komen. Een plek waar ze zich zo veilig en vrij kunnen voelen, dat hun liefde en energie weer vrij kan gaan stromen en ze het leven weer gaan vieren!

Vrouw zijn, met hart en ziel

Wanneer je verlangt naar meer verbinding met jezelf, je lijf en je hart en je ziel dan is deze training er speciaal voor jou. 

Tijdens de acht trainingsdagen ontwikkel je ruimte voor verbinding met je lichaam. Leer je meer vertrouwen op dat wat je voelt. En keer je terug naar je innerlijke helderheid en kracht, waardoor je durft te gaan staan voor dat wat jij wilt en je durft uit te spreken. Zonder de verbinding met de ander, de wereld om je heen en het grotere geheel te verliezen. 

Je ontmoet jezelf tijdens deze training in zeven wezenlijk levensthema’s. De eerste drie  richten op het fysieke:
❤️ Welkom ervaren – Verbinding met je lichaam – Je plek innemen
🧡 Mogen voelen wat je voelt – Ik en de ander
💛 Je autonomie toe-ëigenen – Trouw zijn aan dat wat jij wilt

Het vierde chakra, je hart chakra vormt de verbindende schakel tussen de onderste drie en de bovenste drie chakra’s.

💚 Beminnen en bemind worden – Liefde voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

De bovenste drie chakra’s richten zich op de meer subtiele energieën en ervaringen in je leven:

🩵 Je waarheid spreken – Jezelf een stem geven
💙 Helderheid en intuïtie – Trouw blijven aan jezelf
💜 Begrip en weten – In verbinding met het grotere geheel

Door je bewustzijn op deze thema’s te vergroten en jezelf hierin te ervaren, ga je ontdekken welke boodschappen jouw lichaam en energie voor jou hebben. Twee talen zo dichtbij en vaak zo onbegrepen en/of ongehoord.

Door je lichaam en jouw energie te leren kennen en haar boodschappen te gaan begrijpen, groeit je inzicht in dat wat jij nodig hebt om je leven, in verbinding met je hart en ziel te gaan leven.

Groeien zonder te verdwalen

Met beide benen stevig op de grond en vormgeven aan wie je in wezen bent

Om het leven werkelijk te kunnen beleven en te kunnen zijn wie je werkelijk bent, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken in en met je lichaam. Daarom werken we elke trainingsdag vanuit de ervaring in je lichaam. 

Regelmatig zie ik het gebeuren: mensen die zich richten op de verbinding met het grotere geheel, zonder eerst de verbinding met zichzelf als mens in een lichaam te zijn aangegaan. Dat kan ervoor zorgen dat ze verdwalen in het leven. Ze kampen dan met zingevingsvragen, depressie en kunnen zelfs rond lopen met de overweging om het leven te willen beëindigen. 

Door eerst vertrouwd te raken met je lichaam, je welkom als mens te gaan ervaren, te ervaren dat je mag voelen wat je voelt en dat je een autonoom persoon te mag zijn, zorgt voor een stevige basis in jezelf.  Je lichaam wordt dan je thuis, jouw veilige haven. Dit is belangrijk, want alleen vanuit een veilige thuishaven kun je je als mens op een gezonde manier verbinden met het grotere geheel en voorkomen dat je verdwaalt.  

Chakra's en intuïtief weten

De chakra’s vormen een belangrijke brug tussen dat wat je vaak onbewust intuïtief weet en de  levenservaringen opgeslagen in jouw lijf. In mijn werk als lichaamsgericht therapeut ervaar ik elke keer weer dat lichaam, psyche en energie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Elke trainingsdag een chakra

Wanneer je de energie van jouw chakra’s in je lijf gaat ervaren, worden levensthema’s voelbaar. Hierdoor krijgen ze een plek en worden ze  aanraakbaar. Dat biedt je de mogelijkheid om af te stemmen op jouw behoefte. Soms is dat beweging brengen in dat wat vast zit en soms, is dat wat bevroren is met warmte omhullen, alles wat nodig is. Geen zweverige benadering dus, maar aards en tastbaar.

Diverse werkvormen

Elke trainingsdag staat er een chakra centraal, wat je verkent en onderzoekt vanuit de verbinding met je lichaam. Dit doen we door gebruik te maken van lichaamswerk, bio-energetica, innerlijk kindwerk, mindfulness, dynamische- en geleide meditatie, diverse ademtechnieken, visualisaties, energiewerk, waar passend systemisch werk en deelmomenten.

Ervaringsgericht

Door per chakra de ervaringen in je lichaam te verkennen, werk je automatisch aan een herstel van de verbinding met je lichaam. Hierdoor wordt het mogelijk om tot in je vezels te gaan ervaren wat belangrijk voor jou is in het leven en wat je werkelijk nodig hebt. Door dit in verbinding te brengen met de andere vrouwen, maak je jezelf zichtbaar in dat wat wezenlijk is voor jou. Hierdoor geef je jezelf de mogelijkheid om nieuwe helende ervaringen op te doen, in een bedding van liefdevol aanwezige vrouwen, die je spiegelen, steunen en koesteren. 

De zeven hoofdchakra's: de basisthema's van de training Vrouw-zijn, met hart en ziel

Toegevoegde waarde van de groep

Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je onderdeel van een gezin en daarmee een familie. Je hecht je via hun aan het leven. Omdat deze omgeving bestaat uit mensen, worden er fouten gemaakt en verloopt vrijwel geen enkele hechting aan het leven zonder kwetsing. Deze kwetsingen kunnen op allerlei vlakken plaats vinden; meestal gaat het over ontbreken van ervaringen van: veiligheid, welkom, verbinding, voeding, liefdevolle aanwezigheid en afstemming op behoeften, ruimte om te kunnen en mogen zijn wie je bent, steun, vertrouwen en ontvangen zijn in je vrouw-zijn. 

vrouwen en verbinding, met natuur en wereld om haar heen.

Door groepstrainingen te volgen, kun je nieuwe helende ervaringen opdoen.

Samen vormt de groep een veilig haven. Een bron van warmte, liefde, koestering, aanmoediging en levenslust, waaruit jij gedurende de training uit kan putten. Op deze plek zal elke vrouw zich thuis zal voelen. Misschien niet meteen, omdat deze plek zo anders is dan de plek waar je opgroeide. En juist daarom, is deze veilige bedding waarin verbinding en liefdevolle aanwezigheid een vanzelfsprekendheid zijn, de plek om helende ervaringen op te doen.

Je zal verbinding, afstemming en welkom ervaren. Tevens ga je ervaren dat jouw ‘Ja’ welkom is, waardoor je je kunt voeden met dat waar jij behoefte aan hebt. En ook jouw ‘Nee’ en daarmee jouw grenzen worden gerespecteerd.

Grenzen leren aangeven

Doordat je grenzen aan kan geven, zul je ruimte ervaren om jezelf te ontwikkelen, op te richten en stappen te zetten. Het onvoorwaardelijke welkom biedt je de ruimte om vertrouwen op te bouwen. Je kan in deze groep veilig oefenen met fouten maken en ervaren dat dat belangrijk is, in plaats van fout. Want al gaat het in jouw optiek nog zo mis, je zult ervaren dat de groep je altijd weer zal omarmen. 

Door je drie maanden lang te begeven in deze omgeving, maak je als het ware een nieuwe film. Je ontwikkelt daardoor meer vertrouwen in jezelf, je eigen waarde groeit en je ervaart dat je het niet meer alleen hoeft te doen.

Na deze training herinner je je met elke vezel in je lijf weer dat je onderdeel en met alle delen van jezelf welkom bent!

De opbouw van de training

Tijdens de gehele training doorloop je alle verschillende lagen van jouw vrouw-zijn. Dit doen we door de energie en levensthema’s behorende bij de zeven chakra’s, in het lichaam en energie te gaan ervaren.

Door je vanuit de veiligheid in het hier en nu te verbinden met deze thema’s, gun je jezelf een nieuwe imprint. Waardoor lichaam, brein en energie samen vallen en hart en ziel aansluiting kunnen vinden. Hierdoor ontstaat er op een diepere laag vertrouwen en kun je, chakra voor chakra, dat wat vast zit en waar je het contact mee verloren bent, weer gaan omarmen.

Levensvuur

Dat brengt je terug bij je levensvuur, de bron van waaruit je jouw leven met hart en ziel kunt gaan leven. Elke keer wanneer ik vrouwen dit contact met zichzelf zie maken, maakt mijn hart een sprongetje. Wat geniet ik ervan om dit prachtige werk te mogen doen.  Zelfs tijdens het schrijven van deze tekst ervaar ik hoeveel plezier dit werk mij geeft!

Samen groeien

Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en samen met weer een groep prachtige vrouwen deze verdiepende reis aan te gaan.

Praktische info voor alle dagen

Tijdens de trainingsdagen maak ik gebruik van diverse werkvormen, met ieder een eigen unieke kwaliteit en toegevoegde waarde. Werkvormen en technieken die gebruikt worden zijn: Lichaamswerk, Bio-energetica, Innerlijk Kindwerk, Mindfulness, diverse vormen van Meditatie, Ademtechnieken, Visualisaties, Affirmaties, Energiewerk, waar passend Systemisch Werk en deelmomenten.

Tevens komt er na elke trainingsdag online trainings-materiaal beschikbaar. Zo kun je ook in de periode tussen de trainingsdagen in en zelfs nadat de training is afgerond, gebruik maken van ondersteunde oefeningen, meditaties en affirmaties.

Training Vrouw-zijn, met hart en ziel

Dag 1 - Kennismaken, Verkennen en Welkom

De eerste trainingsdag staat in het teken van kennismaken en ontdekken.

Je leert jezelf vandaag op een verfrissende manier, beter kennen en je maakt kennis met je groepsgenoten. Ieder voor zich en toch samen, onderzoek je vandaag welke plek de thema’s lichaam, emotie, intellect en spiritualiteit in jouw leven hebben. Dit doe je door naast je gedachten hierover, ook bewustzijn te ontwikkelen op de ervaringen in je lijf en energie. Uiteraard zijn de chakra’s hier onderdeel van.

Vanaf deze dag ben je ook onderdeel van deze groep vrouwen. Dat kan een belangrijke toegevoegde waarde vormen gedurende de training en regelmatig ook in de periode daarna. Vandaag nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat elke vrouw haar plek in de groep kan innemen. 

Naast je plek in de groep ingenomen te hebben, heb je aan het eind van deze dag meer zicht op waar jij als vrouw, op dit moment, staat in jouw leven. Een mooi uitgangspunt voor de komende trainingsdagen.

Dag 2 - Er mogen zijn ❤️

Hier staat het eerste chakra centraal, wat gaat over het recht om er te mogen zijn. We werken met de thema’s veiligheid, onveiligheid en verbinding. Deze thema’s zijn niet los van elkaar te zien. Wanneer jij onveiligheid ervaart, neemt je autonome zenuwstelsel het over en is het biologisch gezien onmogelijk om verbinding te ervaren.

Je gaat hier over leren en door te ervaren in je lijf onderzoek je welke rol deze thema’s in jouw leven spelen. En ja gaat jezelf voeden met nieuwe ervaringen in aarding, stabiliteit en verbinding. 

Dag 3 - Mogen voelen wat je voelt 🧡

Het tweede chakra, dit is het gebied van emoties en seksualiteit. We houden ons deze dagen bezig met gevoelens en beweging. Want door je te bewegen, kunnen begraven problemen en gevoelens naar boven komen. Je leert over de taal van je beweging, de manier van contact maken en de zintuigen als hulpmiddel om verbinding te kunnen ervaren. Waar je tijdens het werken met het eerste chakra gewerkt hebt met het element van de aarde, staat dit chakra in het teken van vloeibaar zijn, water. 

Dag 4 - Handelen, je autonomie toe-eigenen 💛

Bij het derde chakra staan dualiteiten centraal, waarbij het thema macht versus machteloosheid een hoofdrol speelt. We houden ons bezig met de manier waarop je bent gaan denken over macht. En je bouwt verder vanuit de beweging, waarmee je in vorige chakra hebt gewerkt. Deze beweging zet je in om de beweging van strijd naar transformatie te maken: Uit het verleden, naar de toekomst.

In mijn blog schrijf ik hierover

Door op de afbeelding hiernaast of hieronder te klikken kun je lezen waar wij in de vorige training mee gewerkt hebben t.a.v. dit thema.

Dag 5 - Beminnen en bemind worden 💚

Het basisrecht van het vierde chakra is beminnen en bemind worden. De belangrijkste thema’s van dit chakra zijn: Evenwicht, liefde en relatiesWe onderzoeken welke verwondingen jij daarin hebt opgedaan en welke impact dat heeft in jouw huidige dagelijks leven. Samen gaan we deze op reis naar het mysterie van de liefde. 

Dag 6 - Jezelf uitspreken 🩵

We zijn inmiddels aangekomen bij het vijfde chakra en gaan ons meer richten op de subtielere waarnemingen. Nu je meer bewustzijn hebt op de thema’s van jouw eerste vier chakra’s, is het tijd voor zelfexpressie. Je gaat ervaren hoe het is om jouw binnenwereld naar buiten te brengen.  

Dag 7 - Zien 💙

Het thema van het zesde chakra gaat over zien. Voorbij het alleen herkennen van patronen, naar zelfreflectie die leidt tot zelfkennis en totaliteit. Wanneer we werken met dit levensthema gekoppeld aan het zesde chakra, komen verleden, heden en toekomst samen.

Dag 8 - Weten, Verwezenlijking en Integratie 💜

Deze dag staat in het teken van bevrijding, verwezenlijking en integratie. De levenslessen van het zevende chakra helpen je jezelf te bevrijden van de illusie van afgescheidenheid. Met je voeten stevig op de aarde, verbonden met jouw fysieke lichaam, wordt je je bewust van je eigen bewustzijn. 

Dit is tevens de laatste dag van de training. Vandaag integreren we dan ook alle ervaringen uit voorgaande dagen.

Een prachtige dag waarin er ruimte is om alle ervaringen samen te laten vallen.

In deze training gaat het over jou

‘Vrouw zijn, met hart en ziel’ is een diepgaande reis naar daar waar het in jouw leven over mag gaan: Jou!

Tijdens deze training leer je jezelf op belangrijke levensthema’s beter kennen en kan dat wat vast zit, weer in beweging gebracht worden. Doordat je tijdens de training hebt gewerkt aan het herstel van de verbinding met jouw lichaam, zul je gedurende de training merken dat je steeds meer durft te gaan vertrouwen op dat wat je waarneemt. Hierdoor ga je meer rust, ontspanning en plezier in je leven ervaren. 

Wil jij ook in verbinding je hart en ziel leven?

Waag dan deze stap en gun jezelf een veld van bedding en steun, waarin je af kan dalen naar daar waar je jouw waarheid zorgvuldig bewaard hebt. In een groep met maximaal zeven andere vrouwen ga je op reis, in jezelf, misschien wel de mooiste reis van je leven. 

Aanmelden kan via onderstaande button. Na je aanmelding neem ik binnen een week contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Daarin kunnen we elkaar alvast leren kennen en kun je delen waar je naar verlangt en wat je graag in deze training wilt ontdekken. Zo kunnen we er samen voor zorgen, dat deze training een prachtige en passende reis voor jou wordt.  Deze afspraak kan naar wens telefonisch, of op de trainingslocatie plaatsvinden. 

Wanneer je de behoefte voelt om eerst contact te maken voordat je je aanmeldt voor de training dan ben je van harte welkom om kennis te maken. Samen kunnen we dan overleggen of deze training past bij jouw verlangen. Via onderstaande button kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Fijn wanneer je in daarbij aangeeft dat het om de training Vrouw-zijn, met hart en ziel gaat en of je de afspraak op locatie of telefonisch wilt laten plaatsvinden. 

Mocht je mij liever mailen dan mag dat natuurlijk ook. Je kunt mij bereiken via trainingen@sandipa.nl

Data training: Vrouw-zijn, met hart en ziel

In augustus starten er twee groepen:

Een groep op vrijdag:
30 augustus 2024 
6 september 
20 september 
 4 oktober 
18 oktober
1 november 
15 november
29 november


Een groep op zondag:
1 september 2024
8 september
22 september
6 oktober
20 oktober
3 november
17 november
1 december

Locatie
Yurt en Bos in de tuin van mijn praktijk in Heesselt (tussen Utrecht en ’s Hertogenbosch)

Tijden
10.00 – 17.00 uur

Lunch
Voor thee, water, fruit en wat lekkers zorg ik. Je lunch graag zelf meenemen.

Investering in jezelf
€ 997,- voor acht trainingsdagen op een prachtige plek midden in de natuur en gratis toegang tot 20 online lessen, waaronder ruim 3 uur video materiaal 

Betaling in termijn is in overleg mogelijk. De training is inclusief BTW voor particulieren. Voor ondernemers en bedrijven is het genoemde bedrag exclusief BTW.

Wat je krijgt voor dit bedrag

 •  30 minuten kennismaken op locatie of via de telefoon
 • Acht groepsbijeenkomsten van in totaal 56 uren
 • Gratis toegang tot 20 online lessen en ruim 3 uur video materiaal ter ondersteuning van je ervaringen tijdens de trainingsdagen
 • Een veilige bedding met steun en spiegels van een besloten groep vrouwen
 • Commitment aan jezelf en aan elkaar
 • Professionele begeleiding van Sandipa
 • Steun van je groepsgenoten gedurende de training
 • Bonus: Geleide meditaties die je helpen om de verbinding met je lijf te herstellen 

Heb je interesse? Laat het me weten door het aanmeldformulier in te vullen of plan een kennismakingsgesprek via de button hieronder, dan spreken we elkaar binnenkort.

Voel je welkom!

Hier leer je mij beter kennen

Mijn naam is Sandipa van Bruggen. Ik heb inmiddels ruim 48 jaar levenservaring. Het was deze ervaring en dat waar ik in vast kwam te zitten, die mij nieuwsgierig maakte naar mezelf en daarmee ons menszijn.

Aan alles voelde ik, inmiddels alweer ruim 14 jaar geleden, dat het leven nog veel meer in zich had.  Ik wilde ontdekken wat er mogelijk was, wie ik was en waarom het leven ging zoals het ging en ik er toch niet echt blij van werd. Ik ging op onderzoek wat mij ervan weerhield om te zijn wie ik was, met het verlangen om het leven ten volle te kunnen gaan beleven. 

Al snel vond ik mijn weg in Primal Rebirthing Therapie (PRT). Een vorm van (psycho)therapie die zich richt op het lichaam en gebruik maakt van o.a. Innerlijk Kind- en Ademwerk.

Ik vond het letterlijk een verademing dat ik in deze vorm van therapie niet steeds op zoek hoefde naar de juiste woorden om mezelf uit te leggen. Anders dan ik gewend was, was in deze therapievorm de taal van mijn lichaam aan het woord en hoefde mijn hoofd het even niet te weten.

Op ontdekkingsreis in mezelf

Ik ging op ontdekkingsreis in mijzelf en liet mij verwonderen door het verhaal van mijn lichaam en leerde de waarde van deze signalen en haar taal kennen. Ik leerde inzien welke overtuigingen ik over het leven onbewust met mij mee droeg en welke strategieën ik mezelf had aangeleerd om mijn leven zo prettig mogelijk vorm te geven. Hoe ze mij geholpen hebben om in mijn leven te komen tot waar ik nu ben en ik leerde inzien dat ze in mijn huidige leven meestal niet meer nodig of helpend zijn. Ik leerde mezelf weer zien, begon mijn levenskracht weer te voelen en leerde vertrouwen op mijn eigen wijsheid.

Zijn wie ik ben

Al deze ontdekkingen fascineerde mij zo, dat ik er zelfs mijn werk van heb gemaakt! Ik ronde de vierjarige beroepsopleiding tot Primal Rebith Therapeut af. Evenals de twee jarige opleiding tot lichaamsgericht werkend trauma therapeut en ook de ruim twee en half jaar durende opleiding tot healer, waarin ik leerde over hoe energie zich in en om ons heen beweegt. Ook volgde ik vele meerdaagse trainingen bij internationaal bekende trainers op het gebied van lichaamswerk, trauma therapie en het autonome zenuwstelsel. Michael Mokrus, Vasumati Hancock en Deb Dana zijn daarin mijn favorieten. 

Al deze mooie en door mijzelf doorleefde ervaring, verdienen het om doorgegeven te worden en dat doe ik met hart en ziel! Zowel in individuele sessies lichaamsgerichte (trauma)therapie die ik geef als in de workshops en trainingen die ik voor groepen vrouwen organiseer. 

Wat heerlijk om zoveel thuis als in mijn werk volledig te kunnen zijn wie ik ben! 

Ik verheug me erop om ook jou een keer te mogen ontmoeten.
Voel je welkom.

Liefs,
Sandipa