Zoek
Sluit dit zoekvak.
'Wanneer jij je verbindt met dat wat je in wezen bent, wordt het leven één grote belevenis.'
Uit je lijf in je hoofd. Herstel de verbinding met je lijf, zodat je weer kan gaan vertrouwen op dat wat je voelt
Sandipa
Lichaamsgericht therapeut en trainster

Wil jij ook:

  • Meer verbinding met je lichaam?
  • Er helemaal mogen zijn zoals je bent?
  • Mogen voelen wat je voelt? 
  • Jouw innerlijke kracht ervaren en omarmen?
  • Het leven op jouw eigen unieke wijze te leven?
  • In verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen?
  • Je vrij voelen om te gaan en staan waar jij wilt?
  • Kunnen rusten in  vertrouwen dat jij precies goed bent zoals je bent?
  • Durven vertrouwen op dat wat jij voelt?
  • Kortom, wil jij ook jouw leven op jouw eigen unieke manier beleven?


👉 💌 Meld je dan nu aan voor deel 1 van de training Leef je eigen leven!

Zeven trainingsdagen verdeeld over vier maanden, start 23 augustus 2024. Deze training is er voor iedereen die er naar verlangt om het leven te gaan vieren!

In deel 1 werken we op een lichaamsgerichte manier met de levensthema’s van de eerste vier chakra’s: wortel-, sacraal-, solar plexus- en het hart chakra.

In deel 2* volgen de bovenste vier chakra’s: hart-, keel-, derde oog- en kruin chakra.

*Deel twee kun je alleen volgen nadat je deel 1 hebt afgerond. Meer hierover lees je onder het kopje ‘Groeien zonder te verdwalen’

Een groeitraining voor het leven

Tijdens deze training ga je samen met maximaal zeven andere levenskunstenaars op avontuur!

Je ontwikkelt bewustzijn op de drie verschillende talen die jij spreekt: De woorden die je zegt, de taal van je lichaam en de wat je uitdrukt in energie. Hierdoor ga je jezelf op verschillende lagen ontdekken en ontstaat de mogelijkheid om jezelf werkelijk te gaan zien. Het doel hiervan is om deze verschillende talen samen te laten vallen. Zodat het helder wordt in jou en jij jouw leven met hart en ziel kan gaan beleven!

Aan de hand van de levensthema’s behorende bij de zeven hoofdchakra’s, ga je op ontdekkingsreis in jezelf. Dit doen we door naast aandacht te hebben voor dat wat je denkt, doet en zegt te gaan ontdekken welk verhaal jouw lichaam jou te vertellen heeft. Chakra voor chakra, ontstaat hierdoor ruimte voor herstel van de verbinding met je lichaam en daarmee met jezelf. Herstel van deze verbinding zorgt voor een stevige basis. Deze stevigheid geeft vertrouwen, waardoor je je als vanzelf opent voor dat wat je hart en ziel je influisteren en vorm wil krijgen.

Van kennis naar wijsheid

Al van jongs af aan worden wij getraind om ‘verstandig’ te zijn. We leren via ons hoofd, vergaren kennis en leven de illusie dat kennis macht. Dit is echter valse macht die soms lijkt te werken. Door deze conditionering zijn veel mensen het contact met hun lichaam verloren. Dat is jammer, want jouw lichaam maakt het mogelijk om het leven te ervaren!

Wanneer de verbinding met je lichaam minimaal is, weet je niet meer wat je voelt en mis je een belangrijke basis om je met vertrouwen in het leven te kunnen begeven. Hierdoor is er een noodzaak om terug te vallen op dat wat je weet en zit je als het ware vast in je eigen denkwereld.

Tijdens deze training werk je aan herstel van de verbinding met je lichaam, zodat je weer kan gaan vertrouwen op dat wat je voelt.

Je leert de taal van je lichaam kennen en er op te vertrouwen. Dit doen we door gebruik te maken van verschillende manieren van lichaamswerk zoals: beweging, bio-energetica, ademwerk, felt-sense, mindfulness en (actieve) meditaties.

Unieke combinatie: Lichaams- en energiewerk in één training

Alles is energie, dit lees en hoor je vast vaak. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met energie? Wat is het, hoe beweegt het, hoe neem je het waar en voor welk deel wordt jouw leven bepaald door de beweging en jouw waarneming van energie?

We kennen het allemaal, je komt een ruimte binnen en weet meteen dat er iets aan de hand is. Maar hoe weet je dat eigenlijk en hoe vaak weet je iets maar ben je daar niet van bewust? Tijdens deze training ga je ontdekken hoe energie in jou beweegt en hoe jij energie in en om jou heen waarneemt.

Ook hier is jouw lichaam weer de sleutel. Het is via jouw lichaam dat energie en de lading ervan voelbaar wordt en de bijbehorende thema’s via de taal van jouw lichaam, helder en aanraakbaar. Dat biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en af te stemmen op jouw behoefte. Soms is dat beweging brengen in dat wat vast zit en soms, is dat wat bevroren is met warmte omhullen, alles wat nodig is. Geen zweverige benadering van energie dus, maar aards en tastbaar.

Opbouw van de training

De levensthema’s behorende bij de zeven chakra’s vormen de rode draad tijdens de training:

Charka 1: Je welkom voelen
Chakra 2: Mogen voelen wat je voelt
Chakra 3: Je autonomie toe-ëigenen.
Chakra 4: Beminnen en bemind worden
Chakra 5: Je waarheid spreken
Chakra 6: Helderheid en intuïtie
Chakra 7: Begrip en weten

Stapje voor stapje leg je tijdens deze training een basis om op verder te kunnen bouwen. Nadat je een welkom kan ervaren, ontstaat er ruimte om te kunnen voelen wat je voelt. En wanneer je eigenaarschap neemt over dat wat je voelt, kun je jouw autonomie toe-eigenen. Zo ontstaat er een stevig basis, waar je steeds weer op kunt terug vallen. 

Elke trainingsdag staat er een chakra en daarmee een levensthema centraal, de eerste dag maken we kennis met elkaar en ontdek je de verschillende manieren van werken. De daarop volgende dagen nemen we uitgebreid de tijd voor de vier chakra’s behorende bij het trainingsdeel. Het vierde chakra, het hart chakra is onderdeel van beide delen. Zij vormt een belangrijke schakel tussen de onderste en de bovenste chakra’s en is daarmee een logisch onderdeel van beide trainingsdelen.

De levensthema’s behorende bij chakra’s onderzoek je vanuit de vijf verschillende lagen van jouw mens-zijn: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel en vanuit de ervaring in je lichaam.

Wanneer lichaam, brein en energie samen vallen, vinden hart en ziel als vanzelf weer aansluiting. Hierdoor ontstaat er op een diepere laag vertrouwen en kun je, chakra voor chakra, dat wat vast zit en waar je het contact mee verloren bent, weer gaan omarmen. Dat brengt je terug bij je levensvuur, de bron van waaruit je jouw leven met hart en ziel kunt gaan leven. Zelf het schrijven ervan geeft me al zoveel plezier! Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en samen op ontdekkingsreis te gaan🔥💃🕺🤸❤️

Groeien zonder te verdwalen

Met beide benen stevig op de grond

Om het leven werkelijk te kunnen beleven is het noodzakelijk om vertrouwd te raken in en met je lichaam. Daarom is het volgen van deel 1 een voorwaarde om deel 2 van de training te kunnen volgen. Regelmatig zie ik het gebeuren dat men zich verbindt met het grotere geheel, zonder eerst de verbinding met zichzelf als mens in een lichaam te zijn aangegaan. Dat kan ervoor zorgen dat je verdwaalt in het leven en kampt met zingevingsvragen, depressie en zelfs kan overwegen om het leven te willen beëindigen. 

Door in deel 1 eerst vertrouwd te raken met je lichaam, je welkom als mens te gaan ervaren, te ervaren dat je mag voelen wat je voelt en dat je een autonoom persoon te mag zijn, zorgt voor een stevige basis.  Je lichaam wordt dan je thuis, jouw veilige haven. Dit is belangrijk, want alleen dan kun je je als mens verbinden met het grotere geheel en voorkomen dat je verdwaalt in het grote geheel. 

Deel 1

De thema’s behorende bij de eerste vier chakra’s vormen hierbij onze leidraad:
Charka 1: Je welkom voelen
Chakra 2: Mogen voelen wat je voelt
Chakra 3: Je autonomie toe-ëigenen.
Chakra 4: Beminnen en bemind worden

Deze chakra’s richten zich op het fysieke, op je lichaam en je lichamelijke behoeften als mens. 

Met deze thema’s ga je in deel 1 van de training Leef je eigen leven! aan de slag. We onderzoeken deze thema’s door gebruik te maken van lichaams- en energiewerk, (actieve) meditatie, bio-energetica, ademwerk en diverse werkvormen uit het lichaamsgerichte psychotherapeutische- en trauma werk.

Om je werkelijk te kunnen verbinden met jezelf, de ander en de wereld om je heen, is het noodzakelijk om je vertrouwd te voelen in en met je eigen lichaam. En dat is wat je in deel 1 van deze training gaat ontwikkelen. Daarom is het volgen van deel 1 een voorwaarde om deel 2 van de training te kunnen volgen. 

Deel 2

In deel twee werk je met de bovenste chakra’s:
Chakra 4: Beminnen en bemind worden
Chakra 5: Je waarheid spreken
Chakra 6: Helderheid en intuïtie
Chakra 7: Begrip en weten

Met het fysieke als basis, ga je in dit deel van de training meer helderheid ontwikkelen over de subtielere lagen van jouw leven. 

De ervaring in het lichaam staat ook in dit deel van de training centraal. Je gaat de impact van de bovenste chakra’s ervaren in je lijf en steeds meer verbanden zien tussen de verschillende chakra’s. Hierdoor ontstaat helderheid en richting

Praktische info

De eerst volgende training start:

vrijdag 23 augustus 2024 
vrijdag 6 september 
zondag 22 september 
vrijdag 4 oktober 
vrijdag 18 oktober
zondag 27 oktober
zondag 10 november

Deze groep is voor iedereen.

Tijden
10.00 – 17.00 uur

Investering in jezelf
Deel 1: € 777,- voor zeven trainingsdagen
Deel 2: € 777,- voor zeven trainingsdagen

trainingslocatie op eigen terrein
Trainingslocatie op privé terrein met eigen bos, grenzend aan de Waal. Heesselt ligt tussen Utrecht en Den Bosch

Betaling in termijn is in overleg mogelijk. De training is inclusief BTW voor particulieren. Voor ondernemers en bedrijven is het genoemde bedrag exclusief BTW.

Voor thee, water, fruit en wat lekkers zorg ik. Je lunch graag zelf meenemen.

Vervolg planning:

Training Uit je hoofd en in je lijf – Zes woensdag avonden – Start 22 mei 2024
Training Leef je eigen leven! – deel 1 – Zeven dagen verdeeld over vier maanden – Start 23 augustus 2024
Training Leef je eigen leven! – deel 2 – Zeven dagen verdeeld over vier maanden – Start februari 2025
Training Vrouw-zijn, met hart en ziel 💞- deel 1 – Zeven dagen verdeeld over vier maanden – Start maart 2025
Training Vrouw-zijn, met hart en ziel 💞- deel 2 – Zeven dagen verdeeld over vier maanden – Start september 2025

Wat krijg je voor dit bedrag?

Jezelf zijn!

🧡 Meer verbinding met je lijf, waardoor je weer kunt gaan vertrouwen op dat wat je voelt

🧡 30 minuten kennismaken op locatie of via de telefoon

🧡 Zeven groepsbijeenkomsten van in totaal 49 uren

🧡 Een veilige bedding met steun en spiegels van een besloten groep gelijkgestemden

🧡 Commitment aan jezelf en aan elkaar

🧡 Professionele begeleiding van Sandipa en een assistent

🧡 Steun van je groepsgenoten gedurende de training

🧡 Bonus: Toegang tot online les materiaal en oefeningen die je thuis zelf kunt doen.

🧡 Bonus: Geleide meditatie die je helpt om je te verbinden met je lijf

Gun jezelf je mooiste leven en schrijf je vandaag nog in

Meld je direct aan via onderstaande button👇 Je bent van harte welkom!

Of plan een gratis kennismakingsgesprek door op de button hieronder te klikken, dan spreken we elkaar binnenkort.