Praktijk Sandipa

NeuroAffective Relational Model (NARM)

Herstel van verbinding door sensaties behorende bij een emotie, in je lichaam te ervaren

NeuroAffective Relational Model (NARM)

Het NeuroAffective Relational Model (NARM) is een lichaamsgerichte therapeutische benadering die zich richt op het werken met ontwikkelings- en relationeel trauma. NARM is ontwikkeld door Dr. Laurence Heller en gebaseerd op de overtuiging dat veel van onze emotionele en psychologische problemen voortkomen uit verstoorde verbindingen. Zowel de verbinding met jezelf, als de verbinding met anderen. NARM is een werkvorm die inzichten uit de hechtingstheorie, neurowetenschappen en lichaamsgerichte therapieën combineert, met als doel om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen.

NARM richt zich op het begrijpen van diepere, vaak onbewuste, patronen die ontstaan zijn in de vroege kindertijd. Deze patronen kunnen je vermogen beperken om je volledig verbonden te voelen met jezelf en je emoties. Het model is gericht op herstel van deze verbinding. Door in dit moment bewust te blijven van de impact van oude ervaringen, kunnen emoties hier en nu verwerkt worden.

Emoties belichamen

De NARM technieken helpen mensen om emoties te belichamen door de focus te leggen op dat wat er in het huidige moment in het lichaam gebeurt. Hierdoor groeit je bewustzijn op de fysieke sensaties die gepaard gaan met deze oude emoties, zonder dat je jezelf erin verliest of overweldigd raakt. In plaats van emoties te ontladen of te herbeleven, richt NARM zich op het versterken van je vermogen om aanwezig te blijven bij jezelf en je emoties op een veilige manier te ervaren.

Lichaam & zenuwstelsel

Doordat de NARM technieken zowel het lichaam als het zenuwstelsel betrekken bij de verwerking van emoties, ontstaat de mogelijkheid om oude patronen van onderdrukking los te laten en emoties in hun volledigheid te voelen. Dit bevordert emotionele regulatie, vergroot je lichaamsbewustzijn en versterkt de verbinding met jezelf.

Door inzet van NARM ontwikkel je vertrouwen in je draagkracht en innerlijke wijsheid. Doordat je ervaart dat je emoties je kunnen helpen groeien in plaats van je te overweldigen.

Diepgaande heling

De NARM technieken heb ik geleerd tijdens meerdere meerdaagse trainingsblokken en supervisie momenten met Michael Mokrus. Elke keer weer ben ik onder de indruk van de waarheid die deze manier van werken met zich meebrengt. Het is een zachte, diepgaande en effectieve werkvorm om oude vastgezette emoties te belichamen. Hierdoor ga je meer ruimte en vrijheid ervaren, waardoor je je met meer in het leven kan bewegen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Wanneer je benieuwd bent wat deze manier van werken jou kan opleveren, voel je dan vrij om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek van een half uur is gratis en vrijblijvend en kan zowel telefonisch, online als in de Yurt van waaruit ik werk plaatsvinden. 

Je ben welkom.

Liefs,
Sandipa