Search
Close this search box.

De liefdevolle kracht die ontstaat wanneer vrouwen samenkomen

Een vrouwencirkel is een plek waar vrouwen samenkomen om met elkaar te delen, helen en te verbinden. Een plek waar vrouwen zich kunnen laven aan elkaars energie en zichzelf gespiegeld zien. Steun en aanmoediging ervaren en mogen rusten in de bedding van een groep prachtige vrouwen.

Wanneer vrouwen samenkomen met de intentie om met elkaar te delen, helen en te verbinden gebeurt er iets bijzonders💕Een vrouw kan in het samenzijn met andere vrouwen, de veiligheid ervaren om werkelijk in zichzelf te landen. Hierdoor maakt ze contact met haar innerlijke wijsheid, liefde en kracht. Wanneer ze daar vervolgens zichtbaar in wordt voor de andere vrouwen, dan ontstaat er iets magisch!

Zakken in je vrouw-zijn

Met liefde organiseer ik trainingen en workshop speciaal voor vrouwen. Hierbij is het mijn intentie om vrouwen een plek te bieden waar ze zich veilig voelen. Steun kunnen ervaren en zichzelf gespiegeld zien in de andere vrouwen. Een plek waar ze mogen delen over dat wat zich in hen beweegt en ze daarin zonder oordeel ontvangen worden. Een plek waar iedere vrouw, op haar  eigen unieke tempo en haar eigen moment, werkelijk zichtbaar kan worden. Een plek waar vrouwen elkaar ondersteunen, bekrachtigen en zusterschap ervaren kan worden. Op zo’n manier, dat elke vrouw een stukje dieper zakt in haar vrouwzijn. Ze deze energie meer durft te leven en te vieren. Een belangrijke stap naar een liefdevollere en meer verbonden samenleving.

Een stukje geschiedenis

Onze vrouwelijk voorouders en zusters kwamen regelmatig samen tijdens menstruatie, volle of nieuwe maan of op andere momenten, om samen te delen, te koken en te verbinden. De oudere vrouwen gaven hun levenswijsheden door aan de jongere generatie en de jongere kinderen brachten hun speelsheid en verwondering in.

Vanuit het verleden en helaas ook situaties uit het heden dragen veel vrouwen een diepe kwetsing met zich mee. Hierbij kun je denken aan de menstruerende vrouwen die tijdens het bloeden naar menstruatie hutten buiten de gemeenschap werden en worden gestuurd, vrouwen die zichzelf niet mogen tonen aan de buitenwereld of de intuïtieve wijze vrouwen, die veroordeeld werden voor hekserij en om die reden werden gewurgd en/of verbrand.

Hekserij vs authentieke krachtige wijze vrouw

Wanneer we het hebben over Hekserij, denk ik aan een tijd waarin wijze authentieke vrouwen gezien werden als een bedreiging. Dit gebeurde met name door liefhebbers van macht, zij bestempelde deze vrouwen als gevaarlijk. Ze moeten uitgeroeid worden. Een pijnlijk en belangrijk moment in de geschiedenis, met een grote impact op het leven van elke mens.

In die periode zat er een grote negatieve lading op vrouwen die samenkwamen. Wanneer vrouwen samenkwamen bestond het risico dat deze samenkomst gezien werd als hekserij. Het gevolg daarvan kon zijn dat de vrouwen op de brandstapel eindigden. Angst zorgden ervoor dat samenkomsten van vrouwen uiteen werden gedreven. Vrouwen werden tegen elkaar opgezet. Doordat het aanwijzen van een andere vrouw als heks ervoor zorgde dat je zelf je straf kon ontlopen. Deze inzet van macht, als gevolg van angst, heeft diepe sporen nagelaten in het wezen van de vrouw en daarmee in onze hele maatschappij.

Intuïtieve vrouw uitgebannen

Het uitbannen van de wijze intuïtieve vrouw, heeft ertoe bijgedragen dat ook veel vrouwelijke kwaliteiten naar de achtergrond zijn verdwenen. In onze huidige maatschappij worden we regelmatig geconfronteerd met boosheid, woede, hardheid, oordeel en verdeeldheid. In mijn ogen het pijnlijke gevolg van onder andere de onderdrukking van de vrouw en haar vrouwelijke kwaliteiten. Ook de mannen zijn hierdoor in een lastige situatie terecht gekomen, want wat is hun plek en welke kwaliteiten onderdrukken zij? Een interessante vraag, maar niet om hier verder op in te gaan.

Het is tijd om ons te verbinden

Lieve vrouw het is aan ons om ons weer te verbinden, samen te helen, onszelf zichtbaar te maken in al onze kwaliteiten en talenten, hierover met elkaar te delen en onze unieke vrouwelijke kwaliteiten weer in eigendom te nemen. Zodat deze kwaliteiten in ons weer vrijuit kunnen stromen, wij onze wonden helen en weer kunnen rusten en zijn in liefde, verbinding, zachtheid en compassie.

En wanneer wij, lieve vrouw, weer in onszelf kunnen rusten en weer durven te vertrouwen op onze innerlijke wijsheid en kracht, wij ons daarin laten steunen door onze zusters, dan vormen we een veld waar een ongekende liefdevolle kracht vanuit gaat! Dan ontstaat er een bedding die zo liefdevol en krachtig is, dat ieder mens daarop kan en mag leunen, rusten en zich mag voeden met vertrouwen zodat hij of zij kan gaan zien dat het de bedoeling is dat al die unieke kwaliteiten geleefd en gevierd mogen worden!

Het is tijd, de hoogste tijd om te gaan staan en ons liefdevolle licht te laten laten stralen.

De kracht van vrouwen die samenkomen

In een vrouwencirkel, training of workshop waar vrouwen samenkomen ontstaat de mogelijkheid om je (weer) bewust te worden van het belang van zusterschap, want dat is wat we zijn; alle vrouwen zijn je zusters. Ik weet dat dit voor veel vrouwen anders kan voelen, dat er wantrouwen is naar andere vrouwen toe. Soms voelen andere vrouwen zo onveilig dat een vrouw haar vlucht zoekt bij de mannen. De weg terug naar de vrouwen vraagt om moed om je angst en kwetsing onder ogen te komen.

Kom je ook een keer?

In de workshops voor vrouwen, komen vrouwen samen en besteden we eerst aandacht aan het creëren van een veilige plek.  Je kunt er leunen, ontspannen en steun vinden in de bedding van de cirkel van vrouwen. Een plek waar elke vrouw kan ervaren dat het nu veilig is om werkelijk zichtbaar te worden in al haar unieke kwaliteiten. Een oordeel loze plek, die het mogelijk maakt om te zakken in dat wat is. Waar je uitgenodigd wordt om dat wat van jou is weer te ownen!

Bijna elke maand begeleid ik een workshop speciaal voor vrouwen, waarin er elke keer een ander thema centraal staat. In deze bijeenkomsten maak ik afwisselend gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, adem, meditatie, zang, dans, deelrondes en andere creatieve oefeningen. Mijn intentie bij het organiseren van deze workshops is om vrouwen een veilige en inspirerende plek te bieden, waarin ze uitgenodigd worden om, ieder op haar eigen tempo, meer ruimte te creëren voor haar eigen unieke aangeboren vrouwelijke kwaliteiten.

Voel je welkom om een je aan te sluiten. In de agenda op mijn site kun je de geplande workshops en trainingen voor vrouwen terugvinden.