Zoek
Sluit dit zoekvak.
Blog Innerlijk kind werk

Wat is Innerlijk kind werk?

Innerlijk kindwerk vormt samen met lichaamswerk de basis van de lichaamsgerichte therapeutische sessies die ik geef. Elke keer weer zie ik, dat door op een liefdevolle manier te werken met de metafoor van het innerlijke kind, de mogelijkheid ontstaat om onbewuste drijfveren achter patronen en gedragingen in het bewustzijn te brengen.

Innerlijk kindwerk vormt samen met lichaamswerk de basis van de lichaamsgerichte therapeutische sessies die ik geef. Elke keer weer zie ik dat door op een liefdevolle manier te werken met de metafoor van het innerlijke kind, de mogelijkheid ontstaat om onbewuste drijfveren achter patronen en gedragingen in het bewustzijn te brengen. De veilige bedding waarin de sessie plaatsvindt, biedt ruimte om jouw licht erop te laten schijnen, waardoor de mogelijkheid zich ontvouwt om jezelf werkelijk te gaan zien, jouw waarheid uit te spreken en keuzes te gaan maken die werkelijk bij jou passen.

Voor wie?

Innerlijk kindwerk is voor iedereen die wilt groeien in zijn of haar eigen leven.

Of je nu het gevoel hebt vast te zitten, het leven wel prima of er juist niks leuks aan vindt, er terugkerende lichamelijke klachten zijn waar geen medische reden voor gevonden kan worden of je juist geniet van veel, en er ook iets is waar je steeds weer tegenaan loopt waar je graag bewustzijn op wilt krijgen. Of je nu de behoefte hebt om te groeien in het leven, je jezelf weer een beetje beter of opnieuw wilt leren kennen, eigenlijk kan elk vraagstuk een reden zijn om met behulp van Innerlijk kindwerk op onderzoek te gaan naar jouw waarheid.

Wat het je kan brengen

Innerlijk kind werk draagt bij aan het vinden van antwoorden op onder andere onderstaande vragen:

  • Waarom doe je wat je doet
  • Waarom zeg je wat je zegt
  • Waarom voel je wat je voelt?


Zonder je verleden te hoeven herbeleven, maar door contact te maken met dat deel in jou wat gekwetst is, werk je aan een groeiend bewustzijn op de overtuigingen die jij over het leven hebt opgedaan. Deze overtuigingen bepalen voor een groot deel met welke bril op jij naar jezelf, de mensen om je heen en naar de wereld kijkt. Is jouw glas half leeg of half vol? Groeide je op in een veilige omgeving waarin overvloed was van wat jij nodig had of moest je werken om aandacht, voeding, liefde en veiligheid te verkrijgen?

Vanuit de door jou opgedane ervaringen zijn overtuigen ontstaan en heb je strategieën ontwikkeld die je hebben gebracht op het punt waar je nu bent. Bewustzijn op jouw overtuigingen en strategieën, biedt je de mogelijkheid om te gaan zien waarom je bent gaan doen wat je nog dagelijks doet, wat deze strategieën en patronen je gebracht hebben, nog steeds brengen en wat ze je kosten. Vanaf dat moment verandert er iets wezenlijks: Er ontstaat een keuzemogelijkheid om het anders te gaan doen.

Door bewustzijn ontstaat een keuzemogelijkheid

Doordat je contact hebt gemaakt met de kwetsing in jezelf en je binnen de veilige setting van de sessies hebt geleerd hoe je er voor jezelf kan zijn op het moment dat je kwetsing geraakt wordt, kun je er voortaan voor jezelf zijn. Je hoeft niet meer te verdwijnen in je angst, verdriet of boosheid. Je kunt stoppen met vechten of vluchten. Want wanneer je jezelf gezien en ontvangen hebt in jouw kwetsing, dan maakt het niet meer uit wat een ander er van vindt. Dan ben je veilig bij jezelf en kun je vanuit die veiligheid, in vrijheid jouw eigen wijze weg bewandelen.

De triggers van de kwetsing zullen echter nooit verdwijnen. Door bewustzijn op jouw overtuigingen, triggers en strategieën te ontwikkelen, ontstaat er in het kleine moment tussen trigger en reactie een keuze moment en dat is het moment waar jouw vrijheid begint! Daar heb je de mogelijkheid om te kiezen of je blijft doen wat je altijd al deed of om een nieuwe beweging te maken. Dat gaat niet van het ene op het andere moment en gaat net als leren lopen, stapje voor stapje. Maar elke keer wanneer het je lukt om trouw te blijven aan jezelf, zul je ervaren hoe weldadig dat is voor jouw menszijn.

Wat heeft jouw innerlijk kind je te vertellen? Welke delen van jezelf bescherm je nog steeds, uit angst voor eerder ervaren pijn? Wt bruist er diep van binnen in jou en wil nog geleefd worden?

Wat levert lichaamsgericht werken met het innerlijk kind jou op?

In de sessies die ik geef werk ik op een lichaamsgerichte manier met het innerlijk kind. Door te werken met ons menszijn als geheel en zowel je brein aan het woord te laten via de woorden die je spreekt, als de taal van je lichaam wat waardevolle informatie geeft over hoe je het leven ervaart, ontstaat de mogelijkheid om toe te werken naar heelheid, zodat je van daaruit jouw leven vorm kunt gaan geven.

Samenvatting voordelen:

  • Innerlijk kind werk helpt je om inzicht te krijgen in de overtuigen die jij over het leven hebt opgedaan en die voor een groot deel bepalen met welke bril op jij naar jezelf en de wereld om je heen kijkt. 

  • Innerlijk kind werk zorgt voor een groeiend bewustzijn op de strategieën die je dagelijks inzet om jouw behoefte te vervullen. Ze hebben je gebracht tot het punt waar je nu bent, maar zolang ze onbewust blijven, houden ze je gevangen in oude patronen en ontbreekt het aan vrijheid om werkelijk gezonde keuzes te maken.

  • Door met het Innerlijk kind te werken ontstaat de mogelijkheid om het contact met gekwetste delen in jezelf te herstellen en jezelf werkelijk te gaan zien. Waardoor er ruimte komt voor jou waarheid, authenticiteit, speelsheid, liefde, compassie, vrijheid en vast nog veel meer

Doel

Het doel van werken met het innerlijk kind is afhankelijk van jouw hulpvraag en is voor iedereen anders. Innerlijk kindwerk zal in ieder geval bijdragen aan een groeiend bewustzijn op jouw overtuigingen over het leven en de strategieën die je inzet. Tevens zal het inzicht geven in hoe jij omgaat met de kwetsingen in jezelf.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over mijn manier van werken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek door op de button bovenaan de pagina te klikken of neem contact met mij op via contact@sandipa.nl.

Je bent van harte welkom!

Share this post