Therapie
Foto van Sandipa

Sandipa

Lichaamsgericht en Energetisch werkend therapeut

Holistisch, wat is dat eigenlijk?

Als lichaamsgericht en energetisch werkend therapeut benader ik jou klacht op holistische wijze. Leuk toch? Maar wat betekent dat eigenlijk? In deze blog leg ik uit wat een holistische werkwijze in therapie inhoud en hoe ik dat aanpak.

Deel dit bericht

Holistisch, wat is dat eigenlijk?

Wat betekent “holistisch” en wat houdt een holistische therapie in? In deze blog leg ik het uit.

Het woord holistisch komt van het Griekse woord holos, wat geheel betekent. Wanneer je iets holistisch benadert kijk je dus naar het geheel. Een therapeut met een holistische benadering kijkt dan ook niet alleen naar afzonderlijke klachten of symptomen, maar naar jou als geheel mens.

Iedere therapeut die werkt vanuit een holistische benadering doet dat op een eigen unieke manier. Wel gaan ze er allemaal vanuit dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en alles een wisselwerking met elkaar heeft. 

Het doel van holistische therapie is het vinden van een balans tussen al deze aspecten van jouw mens-zijn. 

Klachten 

In de moderne maatschappij is het heel gebruikelijk om fysieke of mentale klachten geïsoleerd te behandelen. We gaan naar de huisarts wanneer we klachten ervaren en deze stuurt je door naar de specialist in dat vakgebied. Een voorbeeld hiervan kan zijn: Bij rugklachten wordt je doorgestuurd naar de fysiotherapeut en wanneer er sprake is van psychische klachten wordt je doorverwezen naar een psycholoog. Regelmatig is zo’n doorverwijzing helpend, maar vaak lost dat slechts tijdelijk de klacht op. 

Een holistische benadering

Wanneer je de klacht holistische benadert kijk je naar de mens in het geheel. Wat speelt er op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch vlak? Fysieke klachten kunnen namelijk  hun oorsprong vinden in emotionele blokkades en ook mentale uitdagingen kunnen doorwerken op ons lichaam.

Als Lichaamsgericht en Energetisch werkend therapeut benader ik jouw hulpvraag op holistische wijze. Samen gaan we op een gestructureerd manier op zoek naar de onderliggende oorzaken. Het symptoom is het pijnpunt wat je wilt verhelpen, de bron daarvan kan zich op een ander vlak bevinden.

Holistische therapie

In holistische therapie richten we ons op alle aspecten van je welzijn. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar het fysieke lichaam, maar ook aandacht besteden aan je emoties, je gedachten en je energieveld. Als je bijvoorbeeld last hebt van chronische stress, kan dit zich uiten in fysieke klachten zoals hoofdpijn of spierpijn. Met een holistische benadering als uitgangspunt onderzoeken we niet alleen de fysieke symptomen, maar ook wat er op een dieper emotioneel of mentaal niveau speelt.

Het doel van de holistische benadering

Het doel van holistische therapie is om je te ondersteunen in het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Wanneer deze aspecten in harmonie zijn, ervaar je meer rust, energie en ervaar je richting in je leven. Dat zorgt voor een algeheel gevoel van welbevinden.

De eerste stap

Voordat wij gaan jouw klacht op een holistische wijze benaderen, is het in mijn optiek van belang dat de reguliere medische zorg heeft uitgesloten dat er sprake is van een ziekte of ernstige aandoening waarbij medisch ingrijpen noodzakelijk is. 

Mijn werkwijze

Mijn holistische benadering komt terug in drie basisstructuren die ik samenbreng in de therapie: Als Primal Rebirth Therapeut werk ik op een lichaamsgerichte manier met de psyche. Als energetisch healer en reader i.o. neem ik je ook mee in de taal van jouw energie

Je leert de taal van je lichaam, energie en psyche kennen, waardoor je de boodschap van je gevoelens, ervaringen en klachten leert begrijpen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om jezelf op alle lagen van jouw mens-zijn te leren kennen. Zo kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt, waardoor jouw klachten zullen verlichten of oplossen.

Herstel van verbinding

Door lichaamsgerichte psychotherapie te combineren met energiewerk, ontstaat voor jou de mogelijkheid om de verbinding met jezelf, op alle lagen te verdiepen. Hierdoor ben je in staat bent om jezelf op diepere lagen te helen. Dit proces zorgt ervoor dat je je weer weet wie je bent, wat je wilt en wat de zin is van jou leven. 

Samengevat

Holistisch betekent dat je kijkt naar de volledige mens. In een . holistische benadering ga je uit van het idee dat alles met elkaar samenhangt. Holistische therapie ondersteunt je in het terugbrengen van de natuurlijke balans. In mijn holistische manier van werken ont-dek je alle lagen van jouw mens-zijn: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Het doel hiervan is dat jij weer weet wie je bent, wat je wilt en vorm geeft aan dat wat jouw leven zin geeft. Je maakt tijdens dit traject de beweging van overleven naar beleven! 

Sandipa: herstel de verbinding met jezelf, over mijn liefde voor het leven
Gratis en vrijblijvend kennismaken

Wanneer jij verlangt naar herstel van verbinding met jezelf en dat wat jouw leven zin geeft, ben je bij mij in de praktijk op de juiste plek. Wil je weten wat mijn holistische werkwijze jou kan opleveren? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit gesprek van een half uur is gratis en kan zowel telefonisch, online als in de Yurt van waaruit ik werk plaatsvinden. 

Deel dit bericht