Introductie workshop

In deze introductie workshop ontdek je de diversiteit van jouw persoonlijkheid. We laten we je kennismaken met de verschillende karakterstructuren en de daaraan gekoppelde, veelal onbewuste, gedragspatronen.

Veel gedragingen in ons dagelijkse leven zijn onbewust en bepalen daarmee voor een groot deel jouw gedrag en sociale interacties. In deze introductie workshop maakt je kennis met de karakterstructuren van Wilhelm Reich. Deze leer gaat er vanuit dat de manier waarop jij jezelf bent gaan beschermen tegen psychologische pijn, chronische spierspanning in jouw lijf heeft veroorzaakt, welke zichtbaar is geworden in jouw lichaamsbouw.

We onderzoeken wat jouw lichaam je te vertellen heeft over de manier waarop jij jezelf in dit leven bent gaan beschermen tegen psychologische pijn, waar dat terug te zien is in jouw lijf, welke vaste patronen ervoor zorgen dat je niet werkelijk vrij bent en welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld door deze manier van overleven. 

Door te leren kijken naar je lijf, je gedragspatronen en te leren luisteren naar het verhaal wat jouw lijf je te vertellen heeft, kan je soms zelfs letterlijk, de beweging maken uit het patroon wat je op je plek houdt, naar werkelijke innerlijke vrijheid.

Wanneer het bewustzijn op jouw vaste patronen groeit, zorgt dat voor ruimte voor het maken van een keus; blijf je doen wat je altijd al deed, of kies je ervoor om een nieuwe beweging te maken?  In deze ruimte ontstaat tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van de kwaliteiten, behorende bij jouw unieke karakter eigenschappen, die je hebt ontwikkelt. Door jezelf daarin te zien, deze talenten te gaan benutten voor dat wat jij in essentie wilt leven.

In maart 2024 start de training Van vast patronen naar vrijheid, waarin we drie keer twee dagen de tijd nemen om dieper in deze materie te duiken. 

Hoe gaan we dat doen?

We wisselen theorie af met beweging. Hierbij kun je denken aan oefeningen die je de theorie laten ervaren, bio-energetica, innerlijk kind werk, dans en meditatie. Tevens is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. De oefeningen zijn zo opgebouwd, dat elke deelnemer op zijn of haar eigen tempo kan ontdekken en een beweging kan maken die past bij waar hij of zij op dat moment is.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en de behoefte voelt om het licht te laten schijnen op dat wat, vaak onbewust, niet gezien mag worden.

Wanneer je het interessant vindt om jouw interne dynamieken te onderzoeken en te ontdekken wat jou ertoe beweegt om te doen wat je doet, ben je hier op de juiste plek!

Over de trainers

Deze training geef ik samen met Mark Gankema. Mark heeft diverse opleidingen en trainingen gevolgd waaronder Primal Rebirth Therapie, familieopstellingen, co-dependency (relatietherapie), essence work, mannenwerk en tantra. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met meditatie, naast de opleiding familieopstellingen in 2001 heeft hij vele workshops bij Bert Hellinger gevolgd en aan ongeveer 1000 opstellingen deelgenomen. 

Mijn naam is Sandipa van Bruggen. Ik werk als Lichaamsgericht (trauma) Therapeut in mijn eigen praktijk in Heesselt. Daar geef ik individuele lichaamsgerichte (psycho)therapeutische sessies. Omdat ik geloof in de helende kracht van jezelf gespiegeld zien en gesteund voelen door groepsleden, organiseer ik regelmatig groepsactiviteiten waarbij bewustzijnsverruiming en innerlijke groei centraal staan. Wanneer je het leuk vindt om meer over mij en mijn werk te lezen, klik dan hier

Bij het organiseren van deze workshop is het onze intentie om zorg te dragen voor een professionele, zorgvuldige en liefdevolle begeleiding.

Praktische info

Maximaal 10 deelnemers en minimaal 4
Datum: zondag 17 september of zondag 29 oktober 2023
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Yurt aan de rand van het bos in de tuin van mijn praktijk in Heesselt (in de buurt van Tiel)
Investering in jezelf: € 115,- incl. btw
Lunch zelf meenemen, voor thee, water en wat lekkers wordt gezorgd

Nieuwsgierig?

Voel je welkom! Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Op het moment dat je je aangemeld hebt is jouw plek gereserveerd. Wanneer de workshop vol zit, dan kunnen we je naam op de reservelijst plaatsen en nemen we contact met je op als er een plek vrijkomt. Je kunt je ook alvast aanmelden voor de introductie workshop die op 29 oktober gepland staat en de training Van vast patronen naar vrijheid, die start in maart 2024 en bestaat uit drie keer 2 dagen.